Se modifică din nou preţul gunoaielor. Ce spune Emil Boc

Se modifică din nou preţul gunoaielor. Ce spune Emil Boc
Primarul Emil Boc a anunţat unde vor fi duse gunoaiele din municipiu după 15 octombrie şi cum se va modifica preţul plătit de clujeni pentru ridicarea deşeurilor.

Boc s-a referit şi la stadiul proiectului rampei temporare de depozitare a deşeurilor, pe care o construieşte instituţia subordonată primăriei, Regia Autonomă a Domeniului Public, lângă vechea rampă de la Pata Rât, într-o emisune în direct la postul de radio Napoca FM.

Practic, este cel mai important proiect la care lucrez în momentul de faţă, împreună cu cele privind infrastructura rutieră. Mai avem fix 14 zile şi sper ca după 15 octombrie să avem o soluţie de depozitare a deşeurilor, să fie încununate de succes. Mai avem lucruri de făcut, am primit avizul de la Agenţia de Mediu, lucrăm în fiecare zi împreună cu RADP, cu dl. Pantelimon şi cu colegii din primărie", a afirmat edilul Clujului.

Primarul a dat şi o veste clujenilor. „Suntem în lucru, avem garanţia că nu vom intra din nou în impas după 15 octombrie şi că vom avea o soluţie pe minim doi ani de zile, spun eu, şi de asemenea, vestea bună pentru clujeni va fi că vom scădea preţurile la gunoaie. La momentul acesta lucrăm la calculul acestor preţuri şi vom anunţa până în 15 octombrie despre aceste soluţii", a declarat Boc.

Preţul pentru ridicarea gunoiului menajer din municipiu a fost majorat printr-o decizie a Consiliului Local din 15 iulie, după ce Primăria Cluj-Napoca a ajuns la un acord cu primăria Oradea pentru transportul deşeurilor menajere în oraşul reşedinţă al judeţului Bihor, pentru trei luni.

Începând din 15 iulie, persoanele fizice plătesc pentru ridicarea gunoiului cu 19% mai mult, iar firmele, de peste trei ori mai mult. În acest moment preţul pentru populaţie este de 8,38 de lei/persoană/lună, faţă de 7,05 lei, cât era până în iulie, iar firmele plătesc 70,34 de lei/mc/lună, comparativ cu 21,15 lei, vechiul tarif.

Primarul a declarat atunci că această decizie a fost necesară pentru că fără ea companiile de salubritate nu ar fi avut bază legală pentru transportarea deşeurilor la Oradea, iar clujenii ar fi rămas cu gunoiul în stradă.

Şeful administraţiei clujene spune că gunoaiele care vor fi depozitate temporar pe noua rampă a RADP vor trebui mutate în noul centru de deşeuri, pe care îl construieşte CJ Cluj în comuna Feleacu şi de aceea un anumit cost va trebui să fie regăsit în preţ pentru mutarea gunoaielor de la depozitul temporar în cel definitiv.

Comenteaza