Se modifică legea autorizării construcţiilor. Vezi care sunt noile prevederi

Se modifică legea autorizării construcţiilor. Vezi care sunt noile prevederi
Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a pregătit un proiect de lege care va modifica şi completa Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Elena Udrea a pregătit un proiect de lege care va modifica şi completa Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Ministerul vrea să stabilească clar care sunt categoriile de construcţii care pot fi autorizate direct, fără do­cumentaţii de urbanism aprobate şi vrea să coreleze termenul de emitere a autorizaţiei de construire cu gradul de complexitate a lucrărilor. Astfel, se reduce la 15 zile termenul pentru autorizarea construcţiilor provizorii şi majorarea acestuia la 60 de zile pentru construcţiile care se supun procedurilor specifice de mediu conform legislaţiei în vigoare.

Potrivit modificărilor aduse legii, investitorul va avea obligaţia să monteze la loc vizibil panouri cu date de identificare a investiţiei, la am­plasamentul acesteia, la începerea lucrărilor. Dacă investiţia are loc într-o zonă cu potenţial turistic, precum şi în staţiunile balneare, investitorul are obligaţia să obţină avizul de la administraţia publică centrală cu responsabilităţi în domeniul turismului. Emiterea autorizaţiei în lipsa actului administrativ al autorităţii pentru protecţia mediului competente, nemontarea panoului de identificare a investiţiei şi neefectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor constituie contravenţie şi vor fi sancţionate potrivit legii.

Autorizarea lucrărilor de construcţii cu caracter special/ militar ale autorităţilor administraţiei pu­blice centrale cu atribuţii în domeniile apărării şi securităţii naţionale, or­dinii publice şi justiţiei se va face prin lege specială.

Mihaela Ursan

Comenteaza