Se pregătesc noi parking-uri în Zorilor şi Gheorgheni. Vecinii se împotrivesc unui proiect

Se pregătesc noi parking-uri în Zorilor şi  Gheorgheni.  Vecinii se împotrivesc unui proiect

Avansează proiectele pentru încă două parking-uri în municipiul Cluj-Napoca, unul în Zorilor şi celălalt în Gheorgheni. 

În şedinţa Consiliului Local de marţi, 5 martie 2019, vor fi luate în discuţie două proiecte de hotărâre privind realizarea a două noi parking-uri în Cluj-Napoca. Este vorba despre "aprobarea PUD construire parking 2S+P+2E, pe strada Gheorghe Dima nr. 39B" (Zorilor) şi "aprobarea PUZ de regenerare urbană, strada Albac-Aleea Azuga, precum și a PUD pentru construire parking 2S+D+P+E+T, strada Albac" (Gheorgheni). 

Conform documentaţiilor, parking-ul de pe Ghoerghe Dima va fi construit pe o suprafaţă de teren de 2.750 mp şi va avea 219 locuri de parcare, iar în vecinătatea acestuia vor exista şi locuri de parcare pentru biciclete. Accesul auto se va pe partea nord-estică a străzii, pe alee cu dublu sens. Documentaţia a fost întocmită de K&k Studio de Proiectare. Nu au existat nemulţumiri din partea vecinilor legate de acest proiect. 

În aceea ce priveşte parking-ul de pe Albac-Azuga, vecinii nu sunt la fel de înţelegători. Un cetăţean de pe strada Padiş reclamă traficul auto extrem de aglomerat de pe strada Albac şi distanţa prea mică faţă de un bloc de locuinţe şi doreşte ca parking-ul să fie unul subteran. Alţi cetăţeni spun că vor creşte noxele, cer să se limiteze locurile de parcare, reclamă că vor fi privaţi de lumină după realizarea construcţiei sau chiar să se găsească alte locaţii pentru acest parking. Mai multe detalii AICI! Documentaţia a fost întocmită de Smartbau Construct. Alte garaje sunt prevăzute pe străzile Padiș, Rășinari și Liviu Rebreanu.

Se lucrează la trei parking-uri în Mănăştur, se pregăteşte cel din Haşdeu 

Parking-urile de pe Mogoșoaia nr. 9, Primăverii nr.20 şi Primăverii nr.8 sunt în plin şantier. În martie va începe execuţia garajului din Hasdeu. Aceste patru parking-uri ar urma să fie date în folosinţă la mijlocul anului 2020. 

  • Primăverii 8 -  266 de locuri de parcare
  • Primăverii 20 - 400 locuri de parcare
  • Mogoșoaia 7 - 9 - 292 de locuri de parcare
  • Hasdeu (Păstorului 67-69) - 320 de locuri de parcare 

Parking privat în centrul Clujului

Un alt parking va fi va fi ridicat pe strada Avram Iancu nr. 23-24, în apropierea Cimitirului Central din Cluj-Napoca. Beneficiarul proiectului este Casa de Pensii a Bisericii Reformate. Conform proiectantului - biroul de arhitectură Dico şi Ţigănaş - garajul suprateran ar urma să dispună de 333 de locuri de parcare, între care şi locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi, plus locuri de parcare pentru biciclete.

Încă şase parkinguri în proiect, altul blocat

Conform administraţiei locale, alte șase parkinguri sunt în diverse faze de realizare a documentației. Este vorba despre proiectele de pe străzile Albac - Azuga, Trotușului, Gheorghe Dima – vest, Sighișoara, Liviu Rebreanu și Piața Cipariu. Un alt parking este gândit pe terenul Institutului Oncologic, pe Republicii – Ion Creangă, însă proiectul e blocat de Ministerul Sănătăţii: "refuză să ne dea drept asupra terenului". 

Comenteaza