Se pregătește șantierul pentru Podul Oașului – Răsăritului. A fost emisă autorizația de construire

Se pregătește șantierul pentru Podul Oașului – Răsăritului. A fost emisă autorizația de construire

Pentru luna septembrie 2021 este prevăzută începerea lucrărilor la Podul Oașului – Răsăritului, care va permite ulterior crearea unui bulevard din zona Gării și până în cartierul Mărăști. Municipalitatea a emis autorizația de construire.

Lungimea podului construit pe structură metalică va fi de 57,90 m. Secțiunea transversală a podului va avea 26 m, împărțită astfel: partea carosabilă (4 benzi de circulație), 2 piste de biciclet, 2 trotuare. Rețelele edilitare de pe pasarela existentă vor fi relocate pe noua construcție. De asemenea, un sistem de iluminat public arhitectural va fi instalat pe pod.

Durata de realizare a obiectivului de investiții este de 24 luni: 3 luni pentru proiectare și 21 luni pentru execuția lucrărilor. Valoarea contractului este de 22.691.557,36 lei fără TVA. Proiectul este realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL.

Amintim că, NV Construct va proiecta noul bulevard de 3 kilometri anunțat la Cluj-Napoca: Nord – Pod Oaşului – Răsăritului – străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod IRA. Valoarea contractului este de 3,25 milioane de lei, din fonduri bugetare. Durata contractului este de un an de zile. NV Construct (Cluj) se află în asocierea care face studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru drumul expres ce va lega Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania.

Artera ar urma să aibă 21 m lățime, așadar patru benzi de circulație rutieră, dar și trotuare, respectiv piste de biciclete. Primul pas pentru construirea noului bulevard este edificarea podului Răsăritului. Traseul până la IRA este pe străzile Căii Ferate – Răsăritului – Câmpul Pâinii. Proiectul a fost luat în discuţie în şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism.

Comenteaza