Două comune din Cluj își reactualizează planurile urbanistice generale

Două comune din Cluj își reactualizează planurile urbanistice generale
| Foto: PUG Aluniş reactualizat

Au fost semnate certificatele de urbanism pentru reactualizarea planurilor urbaniste generale (PUG) și regulamentelor locale de urbanism (RLU) a două comune clujene: Aluniș și Negreni.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Certificatele au fost semnate de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe. Necesitatea actualizării acestor documentații ce vizează intravilanul și extravilanul a opt sate, cu o suprafață totală de 12.200 ha și în care locuiesc 4.000 de clujeni, a fost determinată de apropierea termenului legal de expirare a acestora.

„Actualizarea acestor documente cu caracter strategic e importantă întrucât e nevoie, pe de o parte, de corelarea acestora cu toate evoluțiile din domeniu și, pe de altă parte, de asigurarea unei viziuni coerente și unitare asupra dezvoltării întregului județ”, a declarat șeful CJ.

Anterior, în cursul anului 2019, au întocmit noi documentații urbanistice opt comune: Aiton, Săndulești, Frata, Căianu, Bonțida, Cămărașu, Pălatca și Vultureni. În ceea ce privește restul comunelor clujene, unele au PUG și RLU încă în termenul de valabilitate, în timp ce altele au ales să le reactualizeze.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza