Se reia circulaţia tramvaielor pe podul Nadăş. De când

Se reia circulaţia tramvaielor pe podul Nadăş. De când
Primarul municipiului, Emil Boc, a anunţat reluarea circulaţiei tramvaielor peste Podul Nadăș, oprită timp de mai multe luni din cauza lucrărilor de reabilitare a acestuia.

Astfel, potrivit edilului, începând de lunea viitoare, din data de 15 iunie, clujenii care au drum în şi dinspre acea zonă se vor putea deplasa, din nou, cu tramvaiul.

"Lucrările la Podul Nadăș (se află pe tronsonul Gară - Bulevardul Muncii) sunt în grafic, astfel încât din 15 iunie să se poată relua circulația tramvaiului", a transmis Boc într-un mesaj publicat pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook.

Lucrările la Podul Nadăş au fost demarate la începutul lunii iulie 2014 şi ar fi trebuit să se încheie în noiembrie. Pe durata lor, circulaţia auto pe strada Oaşului a fost închisă, iar traficul rutier din zonă a fost deviat pe străzile adiacente: Maramureşului, Gării şi Giordano Bruno.

Mai multe probleme tehnice apărute au dus însă la încetinirea lucrărilor, constructorii dând vina pe condiţiile tehnice impuse, iar nervii clujenilor au fost întinşi la maxim. În noiembrie, din cauză că pentru montarea şinelor era necesară o temperatură de 17 grade, aceştia s-au văzut nevoiţi să apeleze la soluţii provizorii pentru a reda circulaţia pe timpul sezonului rece.

După ce modernizarea podului a fost oprită timp de patru luni pe perioada iernii, odată cu venirea primăverii a venit timpul ca şantierul să fie redeschis, iar soluţia provizorie găsită de constructor să fie înlocuită cu cea definitivă.

Odată cu reînceperea lucrărilor traficul rutier în zona podului a avut din nou de suferit, fiind interzise oprirea, staţionarea şi parcarea pe strada Oaşului.

În acelaşi timp, circulaţia tramvaielor 100 şi 102 a fost suspendată. Transportul pe linia 100 este asigurat în momentul de faţă cu autobuze, în timp ce posesorii de abonamente pe linia 102 călătoresc până în Piaţa Gării cu linia 101 de tramvaie, iar în continuare cu linia 100 de autobuze.

Refacerea Podului Nadăş face parte din proiectul de reabilitare a tramei stradale de acces la zona industrială, în cadrul căruia mai sunt cuprinse podurile peste Valea Chintăului, canalul Morii şi cel de pe strada Horea. Lucrările sunt realizate de către firma ARL Cluj, iar valoarea lor se ridică la 6,27 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Comenteaza