Se reiau lucrările la strada Eroilor din Florești: bulevard smart, cu o bandă auto extra

Se reiau lucrările la strada Eroilor din Florești: bulevard smart, cu o bandă auto extra

Se reiau lucrările la strada Eroilor din Florești, începând de săptămâna viitoare. 

"Am reușit să semnăm contractul pentru demararea lucrărilor, va fi prima stradă smart din Florești. Joi vom preda amplasamentul. Va fi o perioadă de disconfort pentru localnici, dar trebuie să intervenim pentru infrastructură. E E o arteră principală, care va deveni un bulevrd smart, piste de biciclete, o bandă auto în plus", a declarat primarul Bogdan Pivariu. Termenul de execuție este de 7 luni, am convingerea ca până la finele anului va fi funcțională, la ZIUA LIVE. 

Strada va fi transformată într-un bulevard modern

Noua stradă Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite. Potrivit indicatorilor tehnici ai proiectului, asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Cele trei benzi de circulație vor avea o lățime de 3,25 metri fiecare.

De asemenea, se vor realiza 4.190 metri pătrați de trotuare, respectiv 1.950 metri pătrați de piste de biciclete, care vor avea o lățime de 2,20 metri. Pentru acoperirea Văii Sănăslaului va fi nevoie de 182 de metri de structură metalică și 110 metri pătrați de beton.

Valoarea este de 14 milioane de lei, fonduri guvernamentale și locale. 

Amintim că, în luna ianuarie a anului 2021, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza