Se repară acoperișul de pe Cluj Arena! Cât vor costa lucrările

Se repară acoperișul de pe Cluj Arena! Cât vor costa lucrările
| Foto: Facebook.com/Cluj Arena

Consiliul Județean Cluj intenționează să repare acoperișul de pe stadionul din Parcul Central. În ultimii ani, ploile abundente au făcut ca apa să se scurgă prin acoperiș către tribune și să ude spectatorii.

Lucrările care prevăd reparații la acoperișul stadionului și servicii de curățare a jgheaburilor vor costa aproximativ 50.000 de euro (240.090 lei fără TVA).

Potrivit anunțului de achiziție directă și a caietului de sarcini „este necesară intervenția din cauza degradării în timp a învelitorii din policarbonat a acoperișului stadionului Cluj Arena”. 

Infiltrațiile de apă și procesele de îngheț-dezgheț au produs degradarea învelitorii, fapt ce duce la infiltrații de apă la nivelul gradenelor stadionului. Serviciile de curățare a jgheaburilor ce urmează a fi achiziționate sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului pluvial de preluare a apelor meteorice de pe acoperiul stadionului și de a evita eventualele infiltrații de apă de pe acoperiș.

În prezent, prin elementele de îmbinare din structura acoperișului peste tribunele 1 și 2, peluzele 1 și 2 (zona de îmbinare dintre două elemente succesive ale jgheaburilor pentru preluarea apelor pluviale), apele provenite din ploaie se infiltrează prin elementele învelitorii acoperișului, se preling pe elementele de structură ale acoperișului (profile metalice din grinzi).

Deoarece acoperișul pentru Tribuna I și Tribuna II este deschis pe latura estică, respectiv pe latura vestică, o simplă reparație a elementelor de învelitoare și a elementelor de captare a apelor pluviale nu sunt suficiente (căderea apei în timpul ploii nu are o traiectorie perfect verticală), se consideră necesar a se realiza și impermeabilizarea rosturilor dintre două panouri consecutive de tablă. La nivelul gradenelor au fost observate infiltrații de apă de la nivelul acoperișului”, se arată în caietul de sarcini.

Zonele unde se vor efectua lucrări de reparații la acoperișul stadionului:

Tribuna I
sector 2D rând R6 – la rând R10
sector 2E rând R4 – la rând R10
sector 2F rând R4 – la rând R8
sector VIP etaj 3 partea stângă și partea dreaptă zona de rând R1 la rând R3 și etaj 2 zona masa presei
zona de la rând R6 la rândul R10 pe toată Tribuna I
zona peste platformă coridor etaj 5

Peluza I
Sector 2W rând R6 – rând R7
Sector 2V rând R6 – rând R7
Sector 2T rând R6 la rând R7 la rândul R8

Tribuna II
Rând R6 la rând R12 pe toată Tribuna II
Sector 2R1

Peluza II
Sectoarele 2J, 2H2, 2H1 etc

Printre lucrările care se vor executa se numără: înlocuirea șuruburilor deteriorate, curățarea manuală a rosturilor de îmbinare dintre plăcire de policarbonat, desprăfuire, degresare rosturi de îmbinare, aplicarea de etanșant acrilic de exterior pe plăcile de policarbonat (doar pe zonele deteriorate), desfacerea benzilor hidroizolante bituminoase existente deteriorate, etc.

Totodată, la Cluj Arena se mai desfășoară și lucrări de înlocuire a porților și montare de noi bucăți de gazon, în vederea găzduirii meciurilor de la Campionatul European de Tineret.

Comenteaza