Foto Se schimbă „monumentele” de la intrările în Dej. Cum vor arăta cele noi

Se schimbă „monumentele” de la intrările în Dej. Cum vor arăta cele noi
| Foto: dejeanul.ro
Se modifică „monumentele” de la intrările în Dej. Cum vor arăta cele noi
Se modifică „monumentele” de la intrările în Dej. Cum vor arăta cele noi
Se modifică „monumentele” de la intrările în Dej. Cum vor arăta cele noi

„Monumentele”, sau totemurile simbol care sunt amplaste la intrarea în municipiul Dej vor fi înlocuite de autorități.

În această perioadă, cei din Primărie analizează mai multe versiuni ale acestor elemente, iar în cursul acestui an, vor fi și construite. Este vorba, în total, de șase elemente, trei de dimensiuni mari, care vor fi amplasate la intrările principale, dinspre Cluj-Napoca, Baia-Mare și Bistrita, și alte trei de dimensiuni mai mici, la intrările dinspre Bobalna, Jichiș și Mica, potrivit dejeanul.ro.

Totemurile mari vor avea o înălțime de 5,5 metri și vor cuprinde elemente care să se identifice cu istoria municipiului. Vor avea pe ele atât stema veche a Dejului cât și cea nouă, anul atestării orașului, iar forma acestora a fost gândită în așa fel încât să îi reprezinte și pe cei trei corifei, tăietura în sare. Va fi menționat și faptul că Dejul este o stațiune turistică de interes local.

Pentru că la intrarea dinspre Cluj-Napoca există deja un element simbol vechi de zeci de ani, acesta nu va fi înlocuit. Cel nou va fi amplasat în spațiul verde de la intersecția străzilor Vâlcele și Crângului, în zona OMV.

Comenteaza