Se scumpeşte transportul în comun în Cluj. Cât vei scoate din buzunar pe bilete şi abonamente

Se scumpeşte transportul în comun în Cluj. Cât vei scoate din buzunar pe bilete şi abonamente
Se scumpeşte transportul în comun din Cluj-Napoca. Biletele care acum costă 3,5 lei vor costa 4,5 lei.

Decizia o ia vineri Consiliul Local, având în vedere că RATUC este o regie subordonată deliberativului local.

RATUC a cerut majorarea preţului la bilete şi abonamente în ianuarie, iar în susţinerea propunerii de "ajustare a tarifelor" înaintată de RATUC regia a arătat că piesele de schimb s-au scumpit cu 58%, anvelopele cu aproape 50%, energia electrică şi gazul metan cu o treime, carburanţii şi lubrifianţii cu 54% şi respectiv 56%, iar acumulatorii auto - cu 15%. Energia electrică, gazul metan, apa, carburanţii şi lubrifianţii auto deţin o pondere de 22% din costurile totale ale regiei, iar piesele de schimb, anvelopele, materiile prime şi materialele deţin o pondere de alte 4,3%. "În varianta de tarife propuse s-a avut în vedere şi constituirea unui fond de dezvoltare pentru dotarea cu mijloace de transport", arată Consiliul Local în proiectul de hotărâre, "accesarea acestuia urmând a se realiza cu aprobarea Consiliului Local, pe măsura prezentării documentelor justificative privind investiţiile realizate".

Comisia de preţuri a Primăriei a aprobat cererea RATUC, în urmă cu o săptămână.


Iată noile tarife: bilet 1 călătorie 2,25 lei faţă de 1,75 lei acum, bilet 2 călătorii 4,5 lei faţă de 3,5 lei acum, abonamente zilnice 12 lei faţă de 10 lei, abonamente lunare pe o linie 60 de lei faţă de 50 lei, pe două linii - 84 lei faţă de 73 lei, şi pe toate liniile nenominalizate - 155 lei faţă de 135 lei.


Data de la care intră în vigoare noile tarife nu a fost stabilită încă, aceasta va fi decisă în şedinţa de vineri. Cel mai recent tarifele de transport în comun din oraş au fost majorate în 2010.

Comenteaza