Se taie arbori în centru şi se plantează alţii. Ultimele detalii despre modernizarea Pieţei Unirii FOTO

Se taie arbori în centru şi se plantează alţii. Ultimele detalii despre modernizarea Pieţei Unirii FOTO
Primarul Emil Boc a fost prezent pe şantierul din centrul municipiului Cluj-Napoca şi a postat pe reţeaua de socializare Facebook câteva fotografii şi detalii despre cum se va schimba faţa Pieţei Unirii.

În această perioadă se lucrează pe latura estică a Pieţei Unirii. „Latura estică, de 216 ml, va fi reconfigurată astfel: până la intersecția cu str. Iuliu Maniu vor rămâne trei benzi curente de circulație și se amplasează o stație de taximetre de 12 locuri; de la str. I. Maniu până la intersecție cu Bd. Regele Ferdinand vor fi patru benzi de stocaj (două spre Memorandumului și două spre Ferdinand).

Aliniamentul de arbori va fi amplasat la o distanță mai mare de fațada clădirilor, fiind o delimitare a standului de taxi față de pista de bicicliști cu dublu sens și aliniamentul stâlpilor de iluminat pietonal. Lungimea pistei este de aproximativ 160 ml, o continuare a pistei de biciclete din Bd-ul Eroilor spre Memorandumului și Bd. 21 Decembrie 1989.

Se impune tăierea a 8 arbori noi de pe aliniamentul existent și este propusă plantarea a 18 arbori - din care 14 pe aliniament și 4 în zona Monumentului Eroilor. Arborii care există se propun a se replanta". Durata de execuție este de trei luni pentru toată zona.

Pe toată lungimea tronsonului sunt prevăzuți 12 stâlpi de iluminat noi, iar pe partea cu Piața Unirii, 12 stâlpi de iluminat artizanat (lampadare)", a scris primarul pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook.

1. Tronson Eroilor - Iuliu Maniu
Data începerii lucrărilor - 12.09.2016
Data finalizării lucrărilor - 10.10.2016
 
2. Tronsonul Iuliu Maniu - 21 Decembrie (Melody)
Va începe după finalizarea primului tronson - 15.10.2016
Data finalizării lucrărilor - 30.11.2016

Comenteaza