Video Se toarnă asfalt pe Autostrada A10 Sebeș - Turda, lotul 2, lângă nodul rutier Teiuș

Se toarnă asfalt pe Autostrada A10 Sebeș - Turda, lotul 2, lângă nodul rutier Teiuș
| Foto: Captura video teiusinfo.ro

Constructorul Aktor vrea să accelereze lucrările de asfaltare prin aducerea unei echipe de asfaltatori greci care să toarne 2.000 de tone de asfalt pe zi. 

O filmare spectaculoasă cu drona arată stadiul lucrărilor de pe A10. Pe lotul 2, Aktor efectuează lucrări la rampe, șanțuri, rigole și asfaltări. Între km 24+720 și 25+070 s-a turnat primul strat de asfalt. Pe lângă potențiala alunecare de la km 19, asfaltarea întregului lot, care are o lungime de 24,2 km, este una dintre problemele importante cu care se confruntă constructorul grec.

Potrivit informațiilor obținute de Teiuș Info, Aktor vrea să accelereze lucrările de asfaltare prin aducerea, din nou, a unei echipe de asfaltatori greci care să ajungă să toarne 2.000 de tone de asfalt pe zi, cantitate care ar da speranțe că tot lotul va fi asfaltat până la finalul acestui an.

Se lucrează şi la rampele de la km 22, 26 și 39 și de asemenea, se execută lucrări la șanțuri și la rigole. La supratraversarea pe care autostrada A10 o va avea la Drumul Național 1, în zona Oiejdea, Aktor face pregătiri pentru mutarea circulației pe vechiul amplasament și pentru a realiza ulterior umpluturile.

Tot în zona Oiejdea, a fost frezat o parte din asfaltul turnat anul trecut, întrucât acesta nu avea grosimea prevăzută în proiect. De anul trecut consultanța a fost preluată de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, care este extrem de atentă la respectarea standardelor și normativelor.

Sursa: https://www.teiusinfo.ro

Comenteaza