Sediu nou pentru Facultatea de Matematică și Informatică a UBB

Sediu nou pentru Facultatea de Matematică și Informatică a UBB

Comisia de urbanism din Cluj-Napoca va discuta Planul Urbanistic de Detaliu pentru noul sediu al Facultății de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai (FMI - UBB).

Se propune edificarea unei clădiri pentru FMI, cu regim de înălțime 2S+P+2E+R și înălțime maximă de 15,5 m pe terenul aflat în proprietatea UBB, pe str. Donath nr. 148, 150, 160. De proiectare se ocupă Biroul K & K Studio. Construcția va trebui să respecte regulamentul local de urbanism aferent Planului Urbanistic General în vigoare, și se va încadra în regula de aliniere a construcțiilor existente.

Clădirea va fi realizată sub formă unui monovolum, dezvoltat relativ paralel cu str. Donath, cu orientare generală pe direcția Sud-Vest - Nord-Est, similar cu modul de orientare a clădirii Casei Radio. Se va acorda o atenție deosebită modului de dispunere a amfiteatrelor și sălilor de curs și seminar, astfel încât acestea să beneficieze de lumina naturală, evitându-se orientarea lor spre nord sau sud.

Se propune amenajarea unui acces auto pe amplasament, din str. Donath, pe latura sud-vestică a terenului, care să asigure accesul auto în parcarea amenajată în subsolul 2 al clădirii (43 de locuri), prin intermediul unui lift auto. Se propun locuri de parcare pentru biciclete în spațiul exterior amenajat.

Capacitatea clădirii este de 1.069 de studenți și cadre didactice care se pot afla concomitent în imobil. Suprafața desfășurată totală este de 4.071 mp. Documentația va fi discutată în ședința de urbanism din 4 noiembrie.

Comenteaza