Șeful județului anunță un nou drum în zona Tetarom I: „Practic, facem un nou acces în Cluj-Napoca”

Șeful județului anunță un nou drum în zona Tetarom I: „Practic, facem un nou acces în Cluj-Napoca”

Este vorba despre realizarea unui drum pe lângă Parcul Tetarom I, paralel cu calea ferată, care va trece prin Baciu și va ajunge în apropiere de spitalul Polaris din comuna Mera. Aici este prevăzut un nod rutier care va face joncțiunea cu Autostrada Transilvania.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a făcut anunțul, marți, la un post local de radio.

Încercăm să facem în Tetarom I un parc Tetapolis. Pe lângă Parc, va fi centura care va coborî de la Muzeul Etnografic, se va uni cu sensul giratoriu de pe Coposu și se va lega de Baciu. Practic, acolo va fi un nod al centurii de ocolire a municpiului Cluj-Napoca. Cu această realizare, se va dezvolta o nouă infrastructură, respectiv centura care te va scoate direct și un drum județean paralel cu calea ferată care va merge până în Baciu.

Va deveni drum județean până la prima trecere cu calea ferată din Baciu, iar de acolo va merge mai departe și te va scoate la autostrada de la Mera, în apropiere de spitalul privat Polaris. Practic, facem un nou acces în municipiul Cluj-Napoca prin venirea de la spitalul Polaris până la Parcul Tetarom și urcarea pe centura de sud. Există o porțiune din acest drum, dar se află într-o stare foarte proastă, cu sectoare de pământ și asfalt”, a declarat Alin Tișe.

Parcul Tetarom I se întinde pe o suprafață de aproape 32 de hectare. În parc își desfășoară activitatea 125 de companii care au în jur de 3.000 de angajați.

Proiectul Tetapolis a fost lansat în 2016 de către Consiliul Județean Cluj, împreună cu Tetarom SA și UTCN.

Se situează în proximitatea Parcului Industrial Tetarom I (amplasat în proximitatea pădurii Hoia). Acesta vă oferi spaţii pentru cercetare, incubatoare de afaceri, startup-uri, centru de conferinţe și spații de recreere.

Conform PUZ-ului, suprafața totală a terenului studiat este compusă din 12 parcele. Astfel, la Vest sunt propuse imobile cu caracter industrial (hale de producție și depozitare), la Sud (strada Hoia) - Parc de Biodiversitate USAMV, extindere Parc Etnografic, zona de cercetare, la Nord - drum expres și culoar feroviar și la Est - zona Tetarom 1.

Comenteaza