Video Șeful județului Cluj, despre venirea iernii pe drumurile județene: „Niciodată nu ești pregătit în totalitate”

Șeful județului Cluj, despre venirea iernii pe drumurile județene: „Niciodată nu ești pregătit în totalitate”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Temperaturile coboară din ce în ce mai des sub 0 grade la Cluj, iar până la prima zăpadă serioasă pare că nu va mai trece prea mult timp.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În acest context, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre cum s-au pregătit autoritățile clujene pentru venirea anotimpului rece și a zăpezii.

Din experiență vă spun, că aproape niciodată nu ești pregătit. Oricât ai face pregătire înainte, parcă atunci când ninge îți dai seama că nu ai pregătirea în totalitatea. Depinde foarte mult de cantitatea de zăpadă care ar cădea într-o perioadă scurtă de timp. Noi ne dorim să fim pregătiți și pentru asta muncim în fiecare zi, dar recunosc că nu de fiecare dată intervențiile noastre nu au fost la nivelul la care oamenii și-au dorit.

Deciziile pe care le luăm sunt prin oameni și fiind foarte mulți oameni în acest circuit pot apărea erori. Oamenii nu sunt perfecți, cum nici eu nu sunt. Vă asigur că facem tot ce ține de noi, de puterea și priceperea noastră, să fim pregătiți de fiecare dată. Dacă vom avea o iarnă grea și va ninge mult o perioadă lungă de timp, atunci putem avea probleme.

Am avut situații când firmele care au lucrat n-au curățat cum trebuie. Utilajele noastre sunt în așteptare. Mi-aș dori să îmbunătățim ce n-a mers anul trecut. Avem contracte pe tot județul, pe hârtie, dar și în teren, pentru că am verificat, utilajele gata să intervină. Avem drumuri județene de aici, de la Cluj, până în Veneția, cam 1.200 de km”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în 12 noiembrie, Planul operativ de intervenţie în timpul iernii pe drumurile județene, valabil până la data de 31 martie 2022.

Astfel, forul administrativ județean a analizat și a clasificat întreaga rețea de drumuri județene, în lungime de 1.230,993 de km, pe niveluri de viabilitate, stabilind procedurile standard de intervenție pe durata sezonului rece.

Raportat la importanța și nivelul de trafic înregistrat pe fiecare sector în parte, numărul şi mărimea localităţilor pe care le leagă, precum şi la alte criterii obiective, drumurile au fost clasificate pe patru niveluri în funcție de care se vor stabili ordinea şi timpul în care se intervine, operațiunile care se execută, tipurile și cantitățile de materiale utilizate, etc.

Totodată, planul stabilește modul de conducere și coordonare a acțiunilor, sistemul de informare a factorilor implicați, numărul bazelor de deszăpezire ce vor trebui să funcționeze pe fiecare lot de drumuri, astfel încât să se asigure un timp optim de intervenție, utilajele și mijloacele de transport ce vor fi folosite, cantitățile și tipurile de materiale, carburanți și lubrifianți etc.

În ceea ce privește împărțirea pe niveluri de intervenție, la nivelul I de viabilitate, în cazul căruia se intervine în cel mai scurt timp, au fost încadrate 24 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, în lungime totală de 442,094 km, în timp ce la nivelul II au fost înscrise 37 de drumuri judeţene, care asigură legătura cu centrele de comună, în lungime totală de 373,339 km.

În același timp, la nivelul III de viabilitate au fost încadrate 44 de drumuri județene în lungime de 306,377 km. Nivelul IV, în lungime de 109,183 km, este format din 18 sectoare de drumuri judeţene cu trafic extrem de redus de vehicule.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza