Șeful județului, mulțumit de primele acțiuni de deszăpezire ale sezonului din Cluj: „Firmele și-au făcut treaba, cu mici întârzieri”

Șeful județului, mulțumit de primele acțiuni de deszăpezire ale sezonului din Cluj: „Firmele și-au făcut treaba, cu mici întârzieri”
| Foto: arhiva

Ultimele zile au adus primele ninsori, respectiv primele acțiuni de deszăpezire, din acest sezon rece, în județul Cluj, în special în zona de munte.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, s-a declarat mulțumit în general de cum au intervenit firmele pentru curățarea drumurilor din județ.

Într-adevăr, schimbările meteorologice au adus pe multe sectoare de drum din județ o circulație în condiții de iarnă. Căderile de zăpadă și temperaturile sub 0 grade au afectat cu preponderență zonele de munte. Firmele au desfășurat activități de deszăpezire și de combatere a poleiului. În zona Huedinului au fost 23 de drumuri pe anumite tronsoane acoperite de zăpadă sau polei. A fost nevoie să se intervină cu 14 utilaje și cu aruncare de cantități însemnate de material antiderapant.

De asemenea, în zona Gilăului s-a intervenit pe 10 drumuri și sectoare de drum. La fel și în zona Turda. În continuare, monitorizăm situația în întreg județul. Verificăm completarea stocului de material antiderapant. Cred eu că, cu mici întârzieri pe anumite zone, cel puțin la acest prim episod de zăpadă, firmele de deszăpezire și-au făcut treaba. Nu este perfect. Ne dorim mai bine. Zi de zi monitorizăm ca de fiecare dată să fie mai bine”, a afirmat, la un post local de radio, Alin Tișe. 

Consiliul Judeţean Cluj a informat participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marți, 21 noiembrie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier dar, din cauza fenomenului de ceață și a temperaturilor apropiate de zero grade Celsius înregistrate, pe mai multe sectoare de drum, mai ales în zona de munte a județului, circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

Cine sunt prestatorii serviciilor de deszăpezire a drumurilor județene din Cluj

Lotul 1 – zona Huedin: Maxi Prest RCE SRL;
Lotul 2 – zona Gilău: Maxi Prest RCE SRL;
Lotul 3 – zona Turda: Maxi Prest RCE SRL;
Lotul 4 – zona Gherla: Opentrans SRL;
Lotul 5 – zona Dej: SC Diferit AG SRL.

Firma Maxi Prest RCE SRL are sediul în comuna clujeană Luna, raportând pe anul 2022 o cifră de afaceri de aproximativ 5 milioane de lei. Societatea este controlată de frații Rusu, Emil și Ciprian. Emil Rusu, în vârstă de 34 de ani, a candidat din partea PNL pentru funcția de primar în comuna Tritenii de Jos.

Opentrans SRL din Cluj-Napoca activează pe piața din România din anul 2003 și acoperă un spectru larg de activități în mai multe domenii precum: transport rutier de mărfuri, servicii de închiriere utilaje, construcții civile și industriale sau execuție lucrări de drumuri și poduri.

SC Diferit AG SRL a avut o cifră de afaceri de 156 milioane lei pe anul 2022. De-a lungul anilor, a încheiat foarte multe contracte cu primăria Cluj-Napoca sau cu alte primării din județ. A modernizat Bd-ul 21 Decembrie și str. Regele Ferdinand din Cluj-Napoca. De asemenea, a reamenajat Piața Lucian Blaga și străzile adiacente.

Comenteaza