Video Șeful județului, mulțumit de proiectele Clujului prinse în PNRR. Spitalul Pediatric Monobloc va primi 150 de milioane de euro

Șeful județului, mulțumit de proiectele Clujului prinse în PNRR. Spitalul Pediatric Monobloc va primi 150 de milioane de euro

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a confirmat că și Spitalul de Copii Monobloc din Cluj va primi finanțare din PNRR.

Cele mai importante finanțări prins de Cluj în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt Autostrada A3, sectorul Nădășelu-Poarta Sălajului, electrificarea căii ferate Cluj-Episcopia Bihor, metroul din Cluj și spitalul pentru copii din Borhanci.

„Sigur că întotdeauna îți dorești mai mult. Eu cred că este o sumă frumoasă pe care o vom lua în județul Cluj și în regiunea Nord-Vest. Pentru Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj vor fi 150 de milioane de euro din aceste fonduri. Acesta este la fel de important ca Spitalul de Urgență pentru adulți.

Actualul Spital de Copii din Cluj deservește regiunea, la fel se va întâmpla și cu cel nou. Aproximativ 60% din copiii tratați la acest spital sunt din afara județului Cluj. Acest nou Spital Monobloc, odată ce va fi prins în finanțare, va ajuta atât prin crearea unor centre de servicii medicale, dar va fi și un centru de cercetare în domeniul pediatriei”, a declarat la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Liderul forului administrativ județean susține că terenul pe care va fi edificat spitalul este deja în subordinea CJ, este în zona Borhanci și are aproape 17 ha.

„Valoarea investiției este de peste 150 de milioane de euro, iar spitalul va avea nu mai puțin de 510 paturi. Va fi organizat în 12 secții diferite și va avea heliport. Este deja în faza în care s-a derulat concursul de soluții. În data de 18 iunie voi anunța câștigătorul și proiectul câștigător. Termenul de predare, după ce vom încheia acest contract, pentru studiul de fezabilitate este decembrie 2021. Cred că va fi o mare realizare pentru județul Cluj și întreaga regiune”, a adăugat Tișe.

Comenteaza