Semn de dezgheţ în Bună Ziua

Semn de dezgheţ în Bună Ziua
Una dintre zonele Clujului asociate cu noţiunea de haos imobiliar, cartierul nou edificat în Bună Ziua, ar putea beneficia de primele dotări sociale: grădiniţă, biserică, parc. În partea estică, lângă Grand Hotel Italia.

Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism (CTATU) din cadrul Primăriei Cluj-Napoca reia luni discutarea Planului Urbanistic Zonal pentru Saf Adria, societate care deţine hotelul de 5* Grand Hotel Italia şi terenuri în partea estică din Bună Ziua. Acolo va fi edificată Biserica "Sfântul Mare Mucenic Mina", precum şi imobile de locuit cu două etaje şi un al treilea retras, pe o suprafaţă "aerisită". Săptămâna trecută, membri CTATU au solicitat beneficiarilor viitorului PUZ să aducă unele modificări proiectului bisericii şi să găsească o modalitate pentru un parc şi o gradiniţă.

"Ne-au solicitat să gândim un loc pentru o gradiniţă şi pentru un parc, iar proiectantul nostru déjà a făcut modificările pentru şedinţa de luni. Vor fi două parcele, cam de circa 1.000 de metri pătraţi fiecare în jurul zonei unde va fi biserica pe care le vom ceda: o parcelă pentru un parc şi una pentru grădiniţă", a declarat Simion Prunean, asociat în cadrul Saf Adria. El a precizat că în zonă au fost trasate drumuri de 10 metri lăţime iar utilităţile sunt disponibile.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că prin astfel de solicitări în CTATU se încearcă astfel să se asigure facilităţi comune pentru zonele noi constituite, care nu beneficiază de spaţii sociale.

 

Părintele paroh al Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Mina", Dumitru Bărbos a precizat că a ţinut cont de recomandările comisiei. „Atât primarul cât şi membri comisiei au fost de acord cu construcţia bisericii. Au fost observaţii legate de locurile de parcare şi de clopotniţă. Noi am refăcut toată structura şi vom vedea, în noua şedinţă, cum se va pune problema. Ne-au cerut 10 locuri de parcare, le-am făcut, le-am reconfigurat, iar clopotniţa am mutat-o din partea stângă a bisericii, unde vor fi construite blocuri, pe partea dreaptă, aşa cum ne-au sugerat în Comisia de Urbanism. Cu modificările acestea sperăm să primim avizul pe PUZ şi să mergem mai departe", a declarat preotul paroh.

Şi preotul s-a arătat încântat de ideea unor spaţii sociale în zonă, cu atât mai mult cu cât proiectul parohiei, „Şcoala de lângă biserică", se desfăşoară în subsolul unui bloc din Bună Ziua. „Nouă nu ne-ar displace nici ideea unei grădiniţe care să fie sub patronajul, sub oblăduirea bisericii noastre", a precizat părintele Dumitru Bărbos.

Etichete
Comenteaza