Semnal de alarmă. Viaţa pietonilor de pe Bd. Titulescu, în pericol la trecerea de pietoni

Semnal de alarmă. Viaţa pietonilor de pe Bd. Titulescu, în pericol la trecerea de pietoni
Totul, din cauza unui semafor cu butonul stricat. Situaţia durează de şase zile, fără ca primăria să se fi sesizat.

 

Numeroşi cetăţeni ai cartierului Gheorgheni şi nu numai îşi riscă de vineri încoace vieţile la trecerea de pietoni de pe Bd. Nicolae Titulescu, din cauza unui buton lipsă la un semafor. Este vorba chiar de cel instalat pe partea dinspre oraş, astfel că oamenii sunt siliţi - când pe partea cu magazinele şi clinica Interservisan nu este nimeni - să aştepte minute bune până când vine cineva să acţioneze butonul verde.

Scena s-a repetat şi miercuri dimineaţă, odată cu sosirea a sute de elevi de la şcolile din zonă cu autobuzul nr. 33 şi troleibuzul nr. 3, aceştia fiind ajutaţi de vânzătoarea de la chioşcul de ţigări situat în faţa trecerii şi de o lucrătoare la salubritate.

"Asta-i cea de-a şasea zi în care sunt de serviciu la butonul semaforului, fiindcă pe partea mea sunt mult mai puţini cetăţeni care vor să traverseze şi nu are cine să-i ajute pe cei de pe partea opusă, cei care sosesc din oraş. Iar oamenii cu care am vorbit mi-au spus că au sunat la primărie, semnalându-le situaţia, dar până acum văd că totul a rămas neschimbat", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, vânzătoarea de la chioşc.

Sesizaţi, reprezentanţii Biroului de presă al Primăriei municipiului Cluj-Napoca ne-au declarat, după un telefon dat la Serviciul Siguranţei Circulaţiei Rutiere, Reţele Edilitare şi Transport Local, că acesta nu a fost anunţat de nimeni, însă că municipalitatea va acţiona de urgenţă şi că până la sfârşitul zilei butonul va fi reinstalat.

Cu speranţa, totuşi, ca până atunci să nu avem parte de vreun accident major de circulaţie pe trecerea respectivă...

Comenteaza