Seplecan se contrează cu şefii judeţului pe aeroport

Seplecan se contrează cu şefii judeţului pe aeroport
Consilierul judeţean liberal reproşează decidenţilor forului judeţean că nu au deschis proces pentru recuperarea a două obiective ale aeroportului. Acţiunea în justiţie a fost depusă şi aşteptăm soluţia judecătorească, spun în replică reprezentanţii CJ Cluj.

Seplecan (PNL) a acuzat luni conducerea Consiliului Judeţean că nu a făcut demersuri pentru rectificarea unei cărţi funciare, prin care două obiective aflate în proprietatea instituţiei, de la aeroport, ce au fost intabulate de către o firmă privată, Aviatrans, să fie înscrise în Cartea Funciară în favoarea CJ Cluj.

CJ Cluj a pornit un proces pentru recuperarea căii de rulare de 2.000 mp şi a platformei de 6.000 mp de la Aviatrans, care şi le-a însuşit în urma unui contract cu societatea Aviaţia Utilitară Timişoara SA, proces câştigat definitiv prin decizia din 8 februarie 2012 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Pentru punerea în aplicare a deciziei definitive şi irevocabile a instanţei, decidenţii CJ Cluj trebuiau să-şi facă numai datoria - mai ales că li s-a cerut în mod repetat acest lucru - şi să demareze procesul pentru rectificarea cărţii funciare, să se obţină o sentinţă în sensul radierii dreptului de proprietate a SC Aviatrans SRL asupra căii de rulare avioane şi a platformei avioane şi înscrierea dreptului de proprietate a Judeţului Cluj în Cartea funciară. Lucru care nu s-a mai întâmplat, nici măcar de la ultima atenţionare publică din 14 octombrie 2014", a afirmat Seplecan.

ZIUA de CLUJ a informat încă din data de 22 decembrie 2014 despre faptul că forul judeţean a făcut o acţiune în instanţă pentru înscrierea în Cartea Funciară a celor două proprietăţi ale instituţiei. Preşedintele interimar al CJ Cluj, Vakar Istvan, ne-a confirmat, la acea dată, că a fost depusă acţiunea în instanţă pentru înscrierea în Cartea Funciară pe numele instituţiei judeţene a celor două obiective, calea de rulare şi parcarea de avioane, după ce firma respectivă nu a dat curs unei înţelegeri pe cale amiabilă, deşi pierduse irevocabil procesul.

În acest moment, reprezentanţii CJ Cluj spun că procesul este încă pe rol, iar instituţia aşteaptă soluţia instanţei, pentru a putea înscrie cele două obiective, în Cartea Funciară, pe numele forului judeţean.

Parcarea pentru avioane uşoare şi calea de rulare au fost intabulate de către Aviatrans încă din anul 2002. Întreaga poveste a fost relatată pe larg de directorul aeroportului, David Ciceo, la Realitatea FM, în toamna anului trecut:

„Există această parcare pentru avioane uşoare de 6.600 mp, plus o bretea de 2.000 mp care aparţin CJ Cluj şi care în 2002 au fost intabulate de Aviatrans SRL fără să existe nici un act. Când am observat acest lucru, am sesizat CJ şi împreună cu acesta am demarat procese. A fost un proces mai lung pentru că Aviatrans pretindea şi 3,7 ha de teren tot intabulate incorect, fără să aibă niciun act.

Ca urmare a acestor demersuri, în februarie 2013, ICCJ a dat o decizie favorabilă în favoarea CJ Cluj şi dispunea modificarea cărţii funciare, cu înscrierea dreptului de proprietate în favoarea CJ Cluj, având în vedere că Aviatrans nu avea niciun act, nici în instanţă nu a putut prezenta nici măcar un act care să ateste proprietatea".

Ulterior, problema a ajuns la jumătatea lunii decembrie 2014 şi în plenul CJ Cluj, unde directorul operaţional al aeroportului, Iuliu Pop, a afirmat: „Noi, la momentul acesta, ne găsim cu sechestru pus pe cele două obiective, ne creează mari probleme din punct de vedere operaţional. Am estimat, raportat la anii precedenţi, la 37.000 de euro efectul financiar negativ pe care-l produce, având în vedere că suntem foarte limitaţi la locurile de parcare".

 

Comenteaza