Showroom cu panouri fotovoltaice, într-o comună de lângă Cluj-Napoca! A fost RESPINS

Showroom cu panouri fotovoltaice, într-o comună de lângă Cluj-Napoca! A fost RESPINS
| Foto: propunere grafică: ARH TEAM EXCELENCE

Urbaniștii județului Cluj au dat, joi, aviz nefavorabil construirii unui showroom cu sisteme fotovoltaice și birouri, în centrul comunei Gilău.

Proiectul, denumit „construire clădire showroom și birouri S+P+E, amenăjări exterioare, branșamente” s-a aflat în faza de elaborare PUD (Plan Urbanistic de Detaliu) și a fost dezbătut și votat în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Terenul aparține unei persoane fizice: Ioana-Aurelia Roman, care este trecută și ca beneficiara investiției.

Potrivit memoriului justificativ, viitoarea construcție va avea un aspect modern cu acoperiș tip terasă plantată, pe care vor fi montate panouri fotovoltaice și solare, în vederea obținerii unei clădiri pasive. Finisajele vor fi de calitate, uși și ferestre aluminiu cu barieră termică și geamuri triplutermopan, soclu placat cu piatră naturală. Se vor folosi numai materiale durabile (beton, piatră, cărămidă) cu finisaje exterioare de calitate superioară, estetice și durabile și împrejmuiri estetice.

Realizarea investitiei ca sediu de firmă pe specializarea electrică, montaje sisteme fotovoltaice crează locuri de muncă. Showroom-ul de la parter oferă posibilitatea vizualizării sistemelor, ca variante și posibilități, iar montajul demonstrativ cu măsuratori palpabile, pe acoperișul clădirii, va aduce plus valoare zonei de implementare”, se mai arată în documentație.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cel care conduce și ședințele de urbanism, a propus un aviz nefavorabil, precizând că trebuie făcute modificări la zona verde și la anumite retrageri.

Comenteaza