Video SIMULARE VIDEO cu viitorul Centru Integrat de Transplant din Cluj / Proiectul tehnic este GATA

SIMULARE VIDEO cu viitorul Centru Integrat de Transplant din Cluj / Proiectul tehnic este GATA
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a primit Proiectul Tehnic (P.T.) aferent construirii viitorului Centru Integrat de Transplant de la Cluj.

Proiectul forului administrativ județean vizează edificarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

„Centrul de Transplant este cel mai avansat proiect al nostru. Deja aici avem autorizație și toată documentația pregătită pentru a demara licitație. De asemenea, am cerut deja decontarea primilor bani. Nicio altă primărie sau CJ din țară nu a făcut asta. În cursul zilei de marți am primit Proiectul Tehnic.

Ne dorim să-l terminăm în 2024, astfel că trebuie să demarăm cât mai repede licitația de execuție. Așteptăm decontarea primilor bani cheltuiți. Dacă vom avea șansa unui constructor serios această clădire, fără dotări, se poate realiza ușor în doi ani. În aproximativ o lună, licitația ar putea fi demarată”, a declarat, la ZIUA LIVE, președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Având un regim de înălțime 4S+P+5E+Et., edificiul medical ultramodern va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienți și 176 de locuri de parcare.

Cu o valoare estimată la cca. 200 de milioane euro, proiectul viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj este inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.

Filmulețul de prezentare al viitorului Centru de Transplant poate fi accesat AICI.

Comenteaza