Sindicaliştii din administraţie ameninţă cu greva şi îi scriu lui Iohannis. Vezi când ar putea fi declanşat protestul

Sindicaliştii din administraţie ameninţă cu greva şi îi scriu lui Iohannis. Vezi când ar putea fi declanşat protestul
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), a cărei conducere se află la Cluj şi care are circa 40.000 de membri de sindicat din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora, de pe întreg teritoriul ţării, a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Iohannis, în care îi cer sprijin pentru rezolvarea revendicărilor.

Angajaţii din administraţia locală sunt nemulţumiţi de faptul că salariile personalului din domeniu au fost îngheţate şi a fost interzisă, în mod expres, acordarea tichetelor de masă, cadou şi a voucherelor de vacanţă, a premiilor, primelor sau bonificaţiilor.

Aceştia spun că veniturile salariaţilor din acest sector de activitate au fost menţinute la acelaşi nivel cu cel din decembrie 2014, în condiţiile în care aproape toate categoriile de personal bugetar (sănătate, asistenţă socială, apărare, învăţământ) au beneficiat de creşteri salariale şi îmbunătăţiri ale condiţiilor de muncă.

Sindicaliştii din FNSA îl informeză pe preşedintele României că federaţia a hotărât în luna decembrie 2014, declanşarea acţiunilor de protest ca urmare a faptului că nici una dintre solicitările salariaţilor săi nu au fost soluţionate de Guvernul României.

Angajaţii din primării şi consilii judeţene strâng în aceste zile semnături pentru declanşarea grevei în perioada următoare.

Avem adunate aproximativ 20.000 de semnături, termenul limită pentru strângerea lor este 25 ianuarie, pentru delanşarea unei greve de avertisment, pe care vrem să o facem cel mai târziu la începutul lunii februarie 2015", a declarat pentru Ziua de Cluj, Bogdan Şchiop, secretarul general al FNSA.

Marţea viitoare sindicaliştii vor avea o întâlnire cu conducătorii primăriilor şi consiliilor judeţene din ţară, iar după asta vor anunţa detalii despre protestul preconizat.

Sindicaliştii din administraţie îi scriu lui Iohannis că „sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar" şi îi prezintă acestuia revendicările lor minimale, şi anume acordarea tichetelor de masă sau a normei de hrană, din bugetele locale, dar şi creşteri salariale sau aplicarea legii salarizării unitare a bugetarilor.

În finalul scrisorii, angajaţii din administraţia locală îi cer preşedintelui tării să uzeze de toate prerogativele constituţionale pentru soluţionarea problemelor acestei categorii de salariaţi.

„Cu atât mai mult cu cât, până de curând, v-aţi confruntat în calitate de conducător al unei instituţii din administraţia publică locală cu problemele generate de salarizarea deficitară şi insuficientă a personalului din aparatul de specialitate al primarului", mai arată sindicaliştii în scrisoarea deschisă semnată de clujeanul Valer Suciu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie.

 

Comenteaza