Singura creşă care deserveşte 2 cartiere din Cluj-Napoca va fi terminată în 1 octombrie FOTO / VIDEO

Singura creşă care deserveşte 2 cartiere din Cluj-Napoca va fi terminată în 1 octombrie FOTO / VIDEO
Singura creşă care deserveşte două cartiere şi o stradă - Borhanci, Bună Ziua şi respectiv strada Fagului - va fi dată în folosinţă în 1 octombrie.

Creşa va funcţiona în clădirea în care există deja o şcoală, precum şi sediul Casei Corpului Didactic, în spaţiul unde până acum funcţiona o şcoală specială în subordinea Consiliului Judeţean. "Aceasta este o nouă creşă, subliniez, repet, o nouă creşă", subliniază primarul Emil Boc.

Înainte de a fi creşă, spaţiul Primăriei aparţinea unei şcoli speciale în subordinea Consiliului Judeţean.

În 2007, când Primăriile au primit în administrare creşele de la Ministerul Sănătăţii,în Cluj-Napoca existau 375 locuri; acum acestea însumează 800 locuri în creşe, număr totuşi mic faţă de cereri, care acum ating cifra de peste 900.

Creşa care va fi deschisă în 1 octombrie a fost vizitată azi de primarul Emil Boc. Aici vor putea fi şcolarizaţi 75 de copii din zonele Fagului, Bună Ziua şi Borhanci. "Sunt zonele fără şcoli şi creşe", spune primarul Emil Boc. "Acolo părinţii nu au ocazia şi şansa să-şi ducă copiii la creşe".

Amintim, ziuadecj.ro a relatat săptămâna trecută motivul pentru care întreg cartierul Bună Ziua nu are nici creşe, nici grădiniţe şi nici şcoli. Singura astfel de instituţie de învăţământ urma să fie construită în asociere de două firme private, dintre care una a dat faliment. Vezi aici mai multe detalii


Lucrările la creşă costă 671.500 lei şi vor fi terminate în 1 octombrie, mai târziu cu 2 săptămâni faţă de restul şcolilor ce intră în reparaţii în această vară.

Boc spune că Primăria va da în folosinţă anul viitor alte 200 de locuri în creşe, pe Moţilor şi Coastei. vezi mai jos declaraţia sa:


Comenteaza