Sistem de alarmare a populației de 7 milioane de euro la Cluj

Sistem de alarmare a populației de 7 milioane de euro la Cluj

Primăria vrea să schimbe sistemul de alarmare publică din Cluj-Napoca. Investiția propusă se ridică la aproape 7 milioane de euro.

Aceasta este necesară deoarece actualul sistem de alarmare este învechit. Potrivit referatului de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut de consilierii locali, ”sirenele de generație veche pot transmite doar semnale acustice, fără posibilitatea particularizării mesajelor în funcție de tipul de risc produs, cu un grad de audibilitate scăzut”.

Ca urmare se impune modernizarea și extinderea sistemului actual astfel încât cetățenii să poată fi informați rapid și eficient în cazul unor situații de risc, ”prin mesaje preînregistrate și semnale sonore”.

Studiul de fezabilitate pentru această investiție a fost realizat de SC RDD Security Solution SRL din București care a propus două variante de modernizare și extindere. Dintre acestea, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a avizat favorabil varianta 2.

Aceasta presupune înlocuirea sirenelor electrice cu sirene electronice, precum și dotări suplimentare, între care o centrală electronică de alarmare care va fi montată la primărie, o centrală electronică de alarmare într-o locație care va fi stabilită ulterior, un punct de comandă mobil și o extensie de centrală electronică de alarmare în sediul ISU Cluj.

De asemenea, sunt necesare 85 de sirene noi între care 16 sirene electronice de 1.200 W, 62 de sirene de 900 W și 7 sirene de 600 W. Acestea vor fi montate în 85 de din întreg orașul.

Valoarea totală a investiției se ridică la 33.145.567,54 lei.

Comenteaza