Site-ul primăriei Cluj-Napoca, atacat cibernetic! Ce a spus Boc

Site-ul primăriei Cluj-Napoca, atacat cibernetic! Ce a spus Boc
| Foto: primariaclujnapoca.ro

Clujenii s-au grăbit în prima zi lucrătoare din noul an să-și depună cererile pentru un loc de parcare. Astfel, au fost cozi la ghișeele Primăriei Cluj-Napoca, dar și pe platforma online a instituției, care a „picat” pentru o perioadă de timp.

Problemele se pare că au venit nu doar de la numărul mare de accesări, ci și de la un atac al hackerilor. Informația a fost oferită chiar de edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc joi, la un post de radio local.

E adevărat că pot să apară încetineli în prelucrare, pentru că e asaltat, 4.000 e cereri în câteva ore, de dimineață, plus că se mai adaugă unele atacuri cibernetice care au avut loc inclusiv în prima zi de lucru a anului, dar colegii mei le-au gestionat impecabil. Atunci, pot să apară anumite întârzieri, o anumită lentoare în prelucrare, dar nu în sensul că cererile nu se prelucrează. Ele se prelucrează”, a declarat Boc.

Mai multe cereri online decât anul trecut

„Platforma online ne folosește foarte bine, uitați-vă că în prima zi lucrătoare am avut mai multe cereri depuse online decât anul trecut. Am avut 4.144 de cereri față de 3.700 anul trecut. Deci ne folosește, ne arată că este utilizat de oameni și că merge mai bine”, a mai spus edilul Clujului.

Peste 100 de persoane erau la coadă, marți dimineața, pentru a depune cererile de parcare la Primăria Cluj-Napoca. Se pare că aplicația nu funcționa, iar oamenii oricum nu prea au încredere în sistemul online.

Comenteaza