Șobolani, șoareci sau căpușe pe Cluj Arena? Se caută servicii de deratizare

Șobolani, șoareci sau căpușe pe Cluj Arena? Se caută servicii de deratizare

Consiliul Județean Cluj caută firmă pentru servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare a suprafețelor „cu substanțe omologate” pentru stadionul Cluj Arena, și pentru care va plăti aproximativ 10.000 de euro.

Potrivit anunțului de achiziție, suma exactă este 46.470 de lei fără TVA, pe un contract valabil până la finalul anului.

„Achiziția este necesară pentru buna desfășurare a activității curente. Serviciile de dezinfecție, dezinsecție și deratizare sunt necesare în scopul eliminării sau prevenirii apariției unor focare de infecție, a unor epidemii, boli infecțioase, daune materiale ca urmare a înmulțirii în sediul Direcției de Administrare și Exploatare a stadionului Cluj Arena a insectelor (țânțari, muște, gândaci de bucătărie, ploșnițe, purici, furnici, căpușe), rozătoarelor (șoareci, șobolani), bacteriilor, germenilor microbieni specifici anumitor boli.

Dezinsecția va urmări distrugerea insectelor dăunătoare și a celor parazite (țânțari, muște, gândaci de bucătărie, ploșnice, purici, molii, furnici, căpușe) utilizându-se insecticide. Substanța chimică activă ce stă la baza insecticidului va trebui să aibă un spectru larg de acțiune asupra întregii game de insecte. Aplicarea se va face prin pulverizare în încăperi și spații închise, pe pereți, în colțuri, pe plafoane și pardoseli, utilizându-se pompe manuale sau pulverizatoare de mare presiune. În încăperile în care se află aparatură tehnică, lucrările de dezinsecție se vor realiza fără a fi afectate echipamentele. Utilizarea insecticidului nu trebuie să aibă efecte negative asupra plantelor, animalelor, pereților sau mobilierului.

Deratizarea va urmări eliminarea prin otrăvire a rozătorelor (șoareci/șobolani). Se va avea în vedere un grad de infestare ridicat cu șoareci și șobolani”, se arată în caietul de sarcini.

Spațiile unde se vor efectua serviciile de dezinfecție, dezinsecție și deratizare sunt: tribuna I - subsol, parter, etajele 1-5, tribuna II – subsol, parter, peluza I – subsol, parter, peluza II – subsol, parter. Suprafață totală este de aproximativ 43.000 de metri pătrați.

Caietul de sarcini poate fi accesat AICI.

Lună de „foc” pentru Cluj Arena

Universitatea Cluj are un program greu în luna octombrie, unde are de jucat trei meciuri foarte importante pe teren propriu. Primele două sunt derby-urile cu CFR Cluj, echipele urmând se se întâlnească în 20 și 23 octombrie pe Cluj Arena, prima partidă în Cupă, iar a doua în Campionat.

De asemenea, la sfârșitul lunii este programat un alt meci care va aduce mii de spectatori în tribunele arenei din Parcul Central. „Studenții” se vor duela cu FCSB, meci programat pe 31 ocotmbrie, în prima etapă a returului Superligii.

Comenteaza