Soluţii pentru Podul Porţelanului? Boc a cerut alternative pentru pietoni sau scurtarea termenului de execuţie

Soluţii pentru Podul Porţelanului?  Boc a cerut alternative pentru pietoni sau scurtarea termenului de execuţie

Se pregăteşte şantierul pentru reconstrucția celui mai îngust pod din Cluj-Napoca, însă constructorul pune o condiţie care va încurca traficul auto în zonă. Cere închiderea totală a circulaţiei auto în perioada şantierului.

"Propunerea constructorului este să închidă traficul auto şi pietonal în perioada lucrărilor. Am respins să aprob planul în forma respectivă, până nu vin să îmi propună soluţii alternative măcar pentru traficul pietonal şi pentru scurtarea calvarului. Tu ai câştigat licitaţia cu podul sub trafic să îl realizezi şi ai avut un anumit termen.

Dacă faci cu închiderea completă, măcar scurtează termenul de realizare. A fost ieri o întâlnire, gestionată de domnul Gheorghe Şurubaru (city-manager) şi există o propunere, dar încă nu este definitivă. Podul vechi ar urma să fie închis în 1 iunie şi redeschis circulaţiei în decembrie", a precizat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Executantul lucrării este Diferit, aceeași firmă care a construit noul pod Traian, în perioada 2016-2017, şi care va moderniza Podul N, de la ieşirea spre Floreşti. 

Podul Porţelanului va fi nou, cu două benzi

Reconstrucția podului costă 1,1 milioane de euro, conform primăriei, termenul de realizare a lucrării fiind estimat la un an. Acum se efectuează relocarea reţelei de electricitate, urmând să se poată trece efectiv la reconstrucţie. 

Se va construi un pod nou de 62 m, cu trei deschideri: 8,76 m + 35,94 m + 8,76 m. Podul va asigura circulația pe două benzi cu lățimea de 7,8 m carosabil. Trotuarele vor fi de 1,2 m lățime pe ambele laturi. Se va amenaja şi o pistă pentru biciclete. Lățimea va fi de 10,8 m. Lucrările de proiectare au fost realizate de VCE Vienna Consulting Engineering.

Podul face legătura între strada Porțelanului, pe malul drept, și străzile Nădășel și Alexandru Sahia, pe malul stâng. Acesta a fost construit în 1940 și reabilitat în 1970, deservind aprovizionarea pentru fabrica de porțelan, astfel că lățimea părții carosabile este de 4 m, cu doar un singur fir de circulație.

Comenteaza