Spitalele din Cluj pot depune cereri de finanțare de la primărie

Spitalele din Cluj pot depune cereri de finanțare de la primărie

Primăria Cluj-Napoca a lansat procedura anuală de selecție pentru acordarea de sprijin financiar de la bugetul local pentru asigurarea asistenţei de sănătate publică.

Pot aplica pentru acești bani spitalele de interes județean sau local din Cluj-Napoca. Iar sprijinul financiar de la bugetul local se poate acorda pentru finanţarea unor cheltuieli de administrare şi funcţionare, respectiv bunuri şi servicii, investiţii, reparaţii capitale, consolidare, extindere şi modernizare, dotări cu echipamente medicale ale unităţilor sanitare publice de interes judeţean sau local şi ale unităţilor sanitare cu paturi transferate, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetele locale; cheltuieli de funcţionare şi întreţinere a mijloacelor de intervenţie a echipajelor de prim ajutor calificat care funcţionează în sistemul SMURD, în structura serviciilor publice voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu excepţia cheltuielilor de personal paramedical care deserveşte aceste echipaje și desfășurarea unor proiecte locale de sănătate publică.

Perioada de depunere a cererilor de sprijin financiar este de 30 de zile, de la data de 23.03.2020 până la data de 21.04.2020.

În contextul crizei coronavirusului primarul Emil Boc a anunțat că pe lângă această procedură obișnuită, spitalele pot adresa eventuale solicitări de bani direct Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care le va centraliza și ulterior se va adresa primăriei și consiliului local în funcție de prioritățile stabilite.

”Am fost întrebat din partea tuturor grupurilor politice cu privire la banii pe care i-am putea aloca pentru celelalte spitale. Noi avem procedura normală pentru aceste spitale, alocări pentru alte activități, nu ce ține de această criză a coronavirusului, și acum pentru că este o situație de urgență am convenit cu domnul prefect ca orice spital care are nevoie de finanțare suplimentară pe această criză să se adreseze Comitetului Județean de Situații de Urgență, ei fac inventarul acestor solicitări și apoi solicită Consiliului Local, în limita resurselor financiare, să aloce acești bani. E singura procedura legală pe care o avem la dispoziție. Și daca va fi nevoie voi convoca pentru astfel de alocări o sedință de îndată sau extraodinară”, a precizat Emil Boc în ședința de luni a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Anul trecut au fost alocate pentru spitalele din Cluj-Napoca, ce nu sunt subordonate primăriei, peste 14 milioane de lei, dublu față de 2018. În acest an municipalitatea nu a anunțat însă care este suma care este disponibilă pentru aceste finanțări.

Comenteaza