Spitalul Clujana a primit bani suplimentari de la bugetul local

Spitalul Clujana a primit bani suplimentari de la bugetul local

Primarul Emil Boc a declarat în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca că a alocat fonduri de la bugetul local pentru Spitalul Clujana, în contextul crizei coronavirusului.

”Pentru Spitalul Clujana, care este în subordinea noastră, deja am făcut schimb în cadrul bugetului, pentru că putem face acest lucru, și am virat direct bani pentru ca ei aibă asigurate cele necesare pentru a funcționa normal în această perioadă”, a spus Emil Boc.

Primarul a precizat că eventuale solicitări de la celelalte spitale trebuie adresate prefectului, care conduce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

”Am fost întrebat din partea tuturor grupurilor politice cu privire la banii pe care i-am putea aloca pentru celelalte spitale. Noi avem procedura normală pentru aceste spitale, alocări pentru alte activități, nu ce ține de această criză a coronavirusului, și acum pentru că este o situație de urgență am convenit cu domnul prefect ca orice spital care are nevoie de finanțare suplimentară pe această criză să se adreseze Comitetului Județean de Situații de Urgență, ei fac inventarul acestor solicitări și apoi solicită Consiliului Local, în limita resurselor financiare, să aloce acești bani. E singura procedura legală pe care o avem la dispoziție. Și daca va fi nevoie voi convoca pentru astfel de alocări o sedință de îndată sau extraodinară”, a precizat Emil Boc.

Comenteaza