Spitalul Clujana primește 5,5 milioane de lei pentru echipamente medicale și de protecție

Spitalul Clujana primește 5,5 milioane de lei pentru echipamente medicale și de protecție

Consilierii locali, întruniți online în ședință extraordinară, au aprobat astăzi rectificarea bugetului municipiului Cluj-Napoca, astfel încât să poată fi alocate fonduri suplimentare Spitalului Clujana. 

”Scopul acestei ședințe este de a aloca resurse suplimentare pentru sănătate. Vă propun ca prin rectificare de buget să alocăm 5,5 milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru Spitalul Clujana din subordinea noastră. Pentru aceste echipamente vom depune și un proiect european. Din cele 5,5 milioane de lei 4 milioane vor merge pentru achiziția de echipamente medicale și 1,5 milioane de lei pentru echipamente de protecție medicală.

Referitor la echipamentele în valoare de 4 milioane de lei se propune achiziționarea următoarelor echipamente: ventilator, monitor funcții vitale, defribilator, computer tomograf, aparate de ventilație mecanică, paturi de terapie intensivă, aparate care vizează tot ce înseamnă investigațiile care țin de componenta respiratorie.  Este o dotare pe care spitalul nostru a solicitat-o. La acest proiect avem și un amendament, proiectul inițial era 4,5 milioane de lei, și am crescut suma cu 1 milion de lei, am supus amendamentul și comisiei de specialitate. 

Începând cu luna mai, când e posibil să se deschidă apelul de proiecte europene, vom depune un proiect pentru a recupera o parte din bani sau chiar toți. Vreau să precizez că noi putem aloca bani doar pentru spitalul din subordinea noastră, celelalte spitale pot face solicitări prin instituțiile cărora le sunt subordonate”, a precizat primarul Emil Boc în deschiderea ședinței.

Referitor la echipamentele de protecție care vor fi achiziționate din acești bani, Spitalul Clujana a comunicat primăriei că are nevoie în această perioadă de circa 160.000 de măști, 50.000 de perechi de mănuși, 2.000 de litri de dezinfectanți, dar și halate, combinezoane, ochelari de protecție sau viziere reutilizabile.

Proiectul a fost aprobat cu unanimitatea de voturi a celor 24 de consilieri locali care au participat la ședința online.

Comenteaza