Spitalul monobloc/ OAR, singurul ofertant pentru organizarea concursului de soluții

Spitalul monobloc/ OAR, singurul ofertant pentru organizarea concursului de soluții

Ordinul Arhitecților România (OAR) vrea să se ocupe de organizarea concursului de soluții pentru Spitalul Monobloc.

OAR este singurul ofertant la licitația pentru servicii de consultanță pentru organizarea concursului internațional de soluții în două etape, în vederea realizării Spitalului Pediatric Monobloc organizată de Consiliul Județean Cluj. Iar oferta depusă de OAR este în prezent în deliberare.

Până acum Consiliul Județean Cluj a reușit promovarea în Parlament a Legii prin care se obține terenul necesar construirii noului Spital Pediatric Monobloc, teren care se preia de la USAMV printr-un schimb de terenuri. ”Avem terenul, evaluăm deja ofertele pentru experții care vor organiza concursul internațional de soluții. Nu căutăm să construim o clădire ci un spital monobloc la cele mai înalte standarde, pentru următorii zeci de ani”, a declarat după adoptarea legii în parlament, președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Acesta a avut în ultimele zile discuții la ministerele Sănătății și Fondurilor Europene pentru includerea acestei investiții pe lista obiectivelor finanțate din bani europeni.

Instituția a demarat și procedurile pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectului tehnic.

Terenul pe care se va ridica noul Spital Pediatric Monobloc se află în zona Borhanci, la intersecția cu viitoarea centură metropolitană, poziționat foarte aproape de tronsoanele rutiere majore ale Clujului.
Proiectul spitalului va fi unul care să corespundă necesității acoperirii actului medical pediatric pentru întreaga regiune, acesta fiind considerat deja unul cu o capacitate regională.

Comenteaza