Sprijin pentru pensionari cu privire la transportul public gratuit. A fost majorat plafonul de la care se acordă abonamente gratuite

Sprijin pentru pensionari cu privire la transportul public gratuit. A fost majorat plafonul de la care se acordă abonamente gratuite

Ca urmare a majorării punctului de pensie, în ultima ședință a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat proiectul de hotărâre privind Regulamentul de acordare a facilităților la transportul în comun. Plafonul pentru pensie a fost majorat, astfel:

- Nivel anterior: 2150 lei - abonament gratuit pe toate liniile, 2151-2500 lei - abonament gratuit pe o linie;
- NIVEL ACTUAL: 2500 lei - abonament gratuit pe toate liniile, 2501-2750 lei - abonament gratuit pe o linie.

Așadar, nivelul de referință la acordarea abonamentelor de transport în comun pentru persoanele vârstnice crește cu 350 de lei.

Beneficiarii acestor facilități la transportul public din municipiu sunt:

- persoanele vârstnice definite conf art.1 alin (4) din Legea 17/2000 și pensionarii ale căror venituri înregistrate pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sunt până la 2500 lei (abonament gratuit pe toate liniile)
- persoanele vârstnice definite conf art.1 alin (4) din Legea 17/2000 și pensionarii ale căror venituri înregistrate pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” sunt până la 2501 lei și 2750 lei (abonament gratuit pe o linie)
- persoanele vârstnice definite conf art.1 alin (4) din Legea 17/2000 care au împlinit vârsta de 70 ani și pensionarii care au împlinit vârsta de 70 ani, indiferent de cuantumul pensiei (abonament gratuit pe toate liniile).

De asemenea, beneficiază de facilități la transportul public cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca, indiferent de cuantumul pensiei, veteranii și văduvele de război, luptătorii pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 și urmașii eroilor martiri.

Etichete
Comenteaza