Stadionul Cluj Arena iese din garanţie

Stadionul Cluj Arena iese din garanţie
Cluj Arena iese de sub girul constuctorilor. În 11 noiembrie va avea loc recepţia finală a întregului proiect, urmând ca întreaga responsabilitate pentru acest obiectiv să fie preluată de societatea de administrare.

S-au scurs doi ani de la inaugurarea stadionului Cluj Arena astfel că administraţia judeţeană se pregăteşte de recepţia finală a proiectului. În 11 noiembrie, comisiile Consiliului Judeţean şi Primăriei Cluj-Napoca vor verifica starea stadionului precum şi modul în care s-a ţinut seama de ultimele recomandări ale proiectantului. Directorul societăţii de administrare, Radu Raţiu, a precizat că cele mai importante rectificări au vizat acoperişul dar şi Tribuna 2, în zona vestiarelor. După recepţie, orice costuri de reparaţii vor reveni pe seama societăţii de administrare.

Stadionul Cluj Arena, de peste 30.000 de locuri, a fost inaugurat în toamna anului 2011, după doi ani de lucrări neîntrerupte. Costurile finale pentru acest obiectiv s-au cifrat la 198 de milioane de lei, cu tot cu TVA. Din fondurile Consiliului Judeţean s-au plătit pentru stadion 138 de milioane de lei, în timp ce Guvernul a alocat suma de 60 de milioane de lei. Firmele care au realizat stadionul, ACI, ConA şi Transilvania Construcţii, au avut obligaţia de a asigura o garanţie minimă de doi ani. Acest teremen s-a scurs, astfel că în 11 noimebrie ar urma să aibă loc recepţia finală a întregului proiect. Preşedintele Consiliului Judeţean a dispus deja formarea unei comisii speciale, în sensul acesta. De asemenea, şi Primăria ar urma să desemneze o comisie specială. „Este un moment extrem de important pentru că, după recepţia finală, stadionul iese de sub garanţia constructorilor", a explicat directorul societăţii Cluj Arena, Radu Raţiu.

Pentru orice intervenţii ulterioare, singurii responsabili vor deveni societatea Cluj Arena, în calitate de administrator şi Consiliul Judeţean, în calitate de proprietar. La recepţia din 11 noiembrie, comisiile speciale vor evalua întreg ansamblul Cluj Arena şi în special dacă s-a ţinut seama de recomandările proiectantului. „S-au efectuat unele corecţii la Tribuna II, în zona vestiarelor şi mici reparaţii la acoperiş. Alte probleme nu au fost semnalate, însă, comisia se va pronunţa în sensul acesta", a comentat Radu Raţiu. Un element important îl constituie pista de atletism aflată în incinta stadionului, care nu a fost, încă, dotată corespunzător, astfel că a ea nu a putut fi utilizată pentru competiţii sportive. „Constructorul avea sarcina în contract doar pentru a realiza această pistă de atletism. Mai departe, partea de dotare ne revine nouă", a spus Radu Raţiu.

El a precizat că a fost elaborat deja caietul de sarcini şi că speră ca luna aceasta să poată atribui contractul de achiziţie. Pe lângă dotarea pistei de atletism vor mai fi achiziţionate şi un autoturism de serviciu dar şi câteva utilaje pentru curăţenie şi deszăpezire. Societatea Cluj Arena dispune de fonduri suficiente pentru aceste achizţii, având în vedere că şi-a recuperat integral TVA-ul din cosntrucţie. În conturile societăţii a intrat o sumă considerabilă, peste 13 milioane de lei.

Etichete
Comenteaza