Stadiul lucrărilor la centrul ecologic de deşeuri. Când va fi gata FOTO/VIDEO

Stadiul lucrărilor la centrul ecologic de deşeuri. Când va fi gata FOTO/VIDEO
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a prezentat joi, 26 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, stadiul proiectului Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

Președintele Consiliului Județean a precizat că în ultima perioadă lucrările la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor au avansat şi că finalizarea acestora este preconizată pentru a doua jumătate a anului 2018.

„Mă bucur că au început să se vadă rezultatele în ceea ce privește Centrul de Management al Deșeurilor. Iată că, după ce anul acesta am reușit să recuperăm o întârziere de nu mai puțin de patru ani, perioadă în care proiectul a fost blocat, lucrurile arată cu totul altfel. Suntem înainte de termen, lucrările au fost devansate, motiv pentru care se întrevede foarte clar perspectiva normalizării acestei probleme, a depozitării deșeurilor din întreg județul" a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Forul judeţean a prezentat şi un film cu imagini de pe şantierul CMID:

 

Lucrările ce au rămas de efectuat la CMID se referă, în principal, la finalizarea membranei de la prima celulă de depozitare, închiderea clădirilor și asfaltarea drumurilor de acces, mai arată reprezentanţii CJ Cluj.

Pentru ca sistemul de management al deșeurilor să devină funcțional, Consiliul Județean Cluj va organiza ultimele două licitații, cele referitoare la desemnarea operatorului care va colecta deșeurile și, respectiv, va opera CMID. Documentele referitoare la aceste ultime două achiziții vor fi postate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) în luna ianuarie 2018.

 

Comenteaza