Start licitației pentru construirea Centrului Integrat de Transplant din Cluj, unic în România și în sud-estul Europei

Start licitației pentru construirea Centrului Integrat de Transplant din Cluj, unic în România și în sud-estul Europei
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a transmis în vederea publicării în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul referitor la achiziționarea serviciilor de execuție a lucrărilor de edificare a Centrului Integrat de Transplant de la Cluj.

„Intrăm într-o nouă etapă, extrem de importantă, cu această investiție prin intermediul căreia vom construi, la Cluj, unicul Centru Integrat de Transplant din țară și din Europa de sud-est. Vom face tot ceea ce ține de noi pentru ca etapele procedurale să se deruleze într-un ritm alert, astfel încât construcția acestui obiectiv medical ultramodern, de o importanță aparte atât pentru județul Cluj cât și pentru întreaga Românie, să fie finalizată în maxim trei ani”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Cu o valoare estimată la cca. 200 de milioane euro, proiectul Consiliului Județean Cluj vizează edificarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Având un regim de înălțime 4S+P+5E+Et., edificiul medical ultramodern va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienți și 176 de locuri de parcare.

Comenteaza