Staţia CTP de la Gară, modernizată cu 1.3 milioane lei

Staţia CTP de la Gară, modernizată cu 1.3 milioane lei

Noua staţie va cuprinde şi un dispecerat CTP. 

Consilierii locali din Cluj-Napoca vor vota, săptămâna viitoare, proiecutl de hotărâre privind aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Modernizare stații pentru transportul în comun – pentru zona Piața Gării, din municipiul Cluj-Napoca”. Studiul de fezabilitate a fost întocmit de SC SYSTEGRA ENGINEERING SRL din Ploieşti. Investiţia se ridică la 1.3 milioane de lei, fonduri bugetare, durata de execuţie fiind de 3 luni. 

Printre proiectele executate de către firma ploieşteană se numără: proiect tehnic și detalii de execuție Cinematograf Independența din Târgoviste, documentație pentru avizare a lucrărilor de intervenție, proiect tehnic și detalii de execuție pentru Centru de Tranzit în Regim de Urgență Timișoara, proiectare de specialitate instalaţii curenţi slabi pentru Baza Aeriană Feteşti 86 sau studiu de fezabilitate pentru amenajare planetariu la Zoo Braşov. 

Noua staţie CTP de la gară va avea acoperiş verde şi panoul lateral, băncuţe, iluminare cu LED, dar şi un dispecerat: birou abonamente tiketing pentru 2 operatori, birou dispecerat pentru 1 operator, 2 grupuri sanitare. În zona staţiei se vor monta granit şi coşuti de gunoi. De asemenea, vor fi camere de supraveghere video. 

Amintim că municipalitatea va demola două staţii de autobuz care nu au mai fost modernizate din anii '90 (Piaţa Gării şi de la Expo Transilvania), urmând ca în locul lor să fie construite staţii moderne. Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca are în vedere modernizarea a 87 de staţii de autobuz şi alinierea acestora la standarde internaţionale în domeniu.

"Calitatea punctelor de oprire și a zonelor de așteptare ale transportului public este foarte importantă pentru păstrarea călătorilor și pentru atragerea de noi călători, astfel, pentru atingerea acestor aspecte, CTP a elaborat proiectul «Modernizarea și extinderea sistemului ed transport public în zona metropolitană Cluj – etapa I», care include și modernizarea a 87 de stații de transport public călători existente în Cluj-Napoca și alinierea acestora la standard international în domeniu”.

CTP arată că este necesară modernizarea construcțiilor existente și precizează că automatele sistem ticketing cu copertine, bănci și coșuri de gunoi sunt amplasate în afara terenurilor concesionate.

Comenteaza