Stația mobilă a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj are succes. A ajutat aproape 170 de persoane

Stația mobilă a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj are succes. A ajutat aproape 170 de persoane
| Foto: Facebook.com/cjcluj

O echipă de funcționari ai Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj s-a deplasat luni, 18 iulie, în localitatea Mociu, cu stația mobilă, în vederea preluării documentelor pentru întocmirea cărților de identitate.

O echipă formată din patru angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, s-a deplasat cu staţia mobilă luni, 18 iulie 2022, în localitatea Mociu, la sediul Primăriei, în vederea preluării documentelor şi a fotografiei pentru întocmirea cărţilor de identitate.

Angajaţii DJEP Cluj, sprijiniţi de autorităţile locale și organele de poliție, au efectuat o activitate de preluare a imaginii şi de primire a documentelor necesare eliberării actelor de identitate.

Cu această ocazie au fost primite de la locuitorii comunei un număr de 168 de cereri, reprezentând diferite cazuri: nouă persoane care au deținut cărți de identitate cu termen de valabilitate expirat, șapte persoane pentru schimbare de domiciliu, două persoane care au împlinit vârsta de 14 ani, 148 de persoane care au depus cerere de eliberare a actului de identitate ca urmare a înființării străzilor și renumerotării imobilelor, iar două persoane s-au regăsit în altă situație, actele urmând a fi eliberate în termenul legal prevăzut de normativele în vigoare.

DJEP Cluj face pe această cale un apel către toţi cetăţenii pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care aceştia pot deveni contravenienţi.

Astfel, în conformitate cu prevederile legale, cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau înainte cu cel puţin 15 zile de la expirarea valabilităţii actului de identitate deţinut, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau la sediul DJEP Cluj - Cluj-Napoca, Str. Aviator-Bădescu, nr. 7-9, pentru a solicita eliberarea cărţii de identitate, respectiv intrarea în legalitate.

Comenteaza