Staţiile de transfer din cadrul Sistemului de Deșeuri, recepţionate de județ

Staţiile de transfer din cadrul Sistemului de Deșeuri, recepţionate de județ
Consiliul Județean (CJ) Cluj anunță finalizarea lucrărilor de construcție a celor trei stații de transfer de la Gherla, Huedin și Mihai Viteazu, prevăzute în cadrul proiectului cunoscut sub denumirea de SMID. Recepția oficială a acestora a avut loc în 30 şi 31 martie.

Potrivit proiectului, stația de transfer de la Huedin va avea o capacitate de 11.695 tone/an și va include șase prescontainere de 24 mc și două mașini de transport containere. La rândul ei, stația de la Mihai Viteazu va avea o capacitate de 58.278 de tone/an și va include 21 de containere simple de 30 mc, echipament de presare fix și 8 mașini de transport containere.

În ceea ce o priveşte pe cea de la Gherla, aceasta va avea o capacitate de 36.273 tone/an, 13 prescontainere de 24 mc și trei mașini de transport containere. Toate cele trei stații de transfer vor avea spații dedicate containerelor pentru colectarea deșeurilor voluminoase, a deșeurilor periculoase și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Stațiile au fost proiectate de asocierea Romair Consulting - Enviroplan - Epem și executate de Confort Timișoara, câștigătorii licitațiilor organizate în acest sens. Valoarea totală a contractului a fost de 14 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, din care s-au executat lucrări de 7,1 milioane de lei, fără TVA, reprezentând partea de construcții-montaj, respectiv platforme de depozitare, instalații diverse, iluminat, silozuri. În perioada următoare vor fi achiziționate camioane, containere şi un echipament de presare fix.

Proiectul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) a fost demarat în 2010, în timpul mandatului de preşedinte al CJ al lui Alin Tişe, însă de-a lungul timpului s-a lovit de nenumărate obstacole, legate mai ales de construirea celui mai important obiectiv, Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de pe teritoriul comunei Feleacu.

Comenteaza