Strada din centrul Clujului pe care nu doreşte nimeni să o modernizeze. A ajuns la a opta licitaţie

Strada din centrul Clujului pe care nu doreşte nimeni să o modernizeze. A ajuns la a opta licitaţie

A opta licitaţie pentru modernizarea unei străzi din Cluj-Napoca, pe care va fi inaugurat anul viitor un nou obiectiv turistic ce include un punct de belvedere a oraşului. Vorbim despre strada Tipografiei, tronsonul II, pe care se află şi Turnul Pompierilor, aflat în plin şantier. 

Contractul este în valoare de 1.820.933 lei, bani europeni, iar ofertele pot fi depuse până în 27 octombrie 2020. Contractul a fost scos la licitație pentru întâia oară în urmă cu un an, valoarea investiției fiind atunci de 965.689 lei și crescând ulterior la 1,2 milioane de lei. În luna februarie 2020, consilierii locali au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru amenajarea străzii, noua sumă pusă la bătaie fiind de 1.618.733 lei, iar la cea de-a șasea licitație, valoarea lucrărilor ajunsese la 1.820.933 lei.

Conform caietului de sarcinci, şantierul ar urma să se desfăşoare pe segmentul cuprins între străzile Dávid Ferenc și Frederic Joliot Curie.  „Amenajarea tronsonului străzii Tipografiei va fi făcută utilizând pavaje din pavele de granit și dale din piată de 10 cm. Dotările prevăzute pe spațiul tronsonului de stradă amenajate sunt: suporți pentru biciclete, arbori cu grilaje de protecție și loc de șezut din lemn. Fiecărui arbore îi corespunde un proiector de lumină dispus în grilajul de protecție pentru iluminatul ambiental al vegetației înalte”, se arată în proiectul reamenajării.

Acest segment din strada Tipografiei este singurul rămas nemordernizat din centrul oraşului, după finalizarea lucrărilor pe străzile Regele Ferdinand, Émile Zola, Sextil Pușcariu și scuarului CEC, de pe strada Cuza Vodă.

 

Comenteaza