Strada Eroilor din Florești mai așteaptă. Prima licitație pentru modernizare a fost anulată

Strada Eroilor din Florești mai așteaptă. Prima licitație pentru modernizare a fost anulată
| Foto: captură video

Primăria Floreștiului a lansat licitația pentru modernizarea străzii Eroilor în luna ianuarie, dar aceasta a fost anulată din lipsă de ofertanți.

Edilul din Florești, Bogdan Pivariu, susține că, una dintre posibilele cauze care a dus la lipsa ofertelor este legată de scumpirea materialelor de construcții din ultima vreme.

„A fost cineva care s-a înscris la licitație, dar probabil nu și-a depus oferta. Dacă până la data limită n-au fost completate toate documentele, licitația se anulează. Data limită a fost 9 februarie 2022, ora 15:00. Am trimis către proiectant o adresă prin care am cerut să reevalueze devizul proiectului, iar în cazul în care scumpirile vor fi atât de mari și vor depăși indicatorii tehnico-economici va trebui să o trecem din nou prin Consiliul Local. Dacă nu, se va relua direct procedura de licitație.

Sunt dezamăgit că nu s-a atribuit contractul, dar nimeni nu putea să prevadă scumpirea asta de prețuri. Până săptămâna viitoare va fi revizuit devizul lucrărilor. Este o chestiune de zile până va fi scoasă iar la licitație. Îmi pare rău că erau toate aranjate pentru lucrări, dar asta este. Mergem înainte, nu rămânem blocați”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Bogdan Pivariu.

Strada va fi transformată într-un bulevard modern

Noua strada Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite.

Potrivit indicatorilor tehnici ai proiectului, asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Cele trei benzi de circulație vor avea o lățime de 3,25 metri fiecare.

De asemenea, se vor realiza 4.190 metri pătrați de trotuare, respectiv 1.950 metri pătrați de piste de biciclete, care vor avea o lățime de 2,20 metri. Pentru acoperirea Văii Sănăslaului va fi nevoie de 182 de metri de structură metalică și 110 metri pătrați de beton.

Valoarea estimată a lucrărilor de modernizare este de aproximativ 8,5 milioane de lei.

Amintim că, în luna ianuarie a anului trecut, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Comenteaza