Strategia învăţământului din Cluj-Napoca, amânată de consilierii locali

Strategia învăţământului din Cluj-Napoca, amânată de consilierii locali
Consiliul Local din Cluj-Napoca a amânat astăzi proiectul care viza strategia pentru învăţământul clujean, care includea stabilirea curriculei şi componenţa Consiliilor de Administraţie.

Retragerea proiectului de pe ordinea de zi a şedinei de astăzi vine la propunerea consilierilor din Opoziţie, care s-au plâns că nu au fost invitaţi în grupul de lucru şi că oficialii Primăriei au preferat să politizeze lucrurile şi să redacteze un document care are la ază strategia municipiului făcută pe vremea când primar era Emil Boc şi care ar fi adus rezultatele dezastruoase din acest an la examenul de bacalaureat.


Proiectul a generat o adevărată polemică în Consiliul Local între reprezentanţii Puterii şi Opoziţiei, care s-au acuzat reciproc de politicianism şi de faptul că nu ştiu să facă administraţie. Primarul Sorin Apostu a propus retragerea proiectului de pe ordinea de zi, propunere acceptată de consilieri.


Consilierii PSD au subliniat că sunt proboeme foarte importante legate de şcolile din judeţ, cum ar fi faptul că la Turda există un liceu de chimie dar fabrica unde erau angajaţi absolvenţii este deja închisă, de cinci ani. "Deocamdată lucrurile s-au făcut doar formal", a acuzat consilierul local George Vuşcan (PSD).

Comenteaza