Străzile din centrul Clujului, modernizate cu 17 milioane de lei

Străzile din centrul Clujului, modernizate cu 17 milioane de lei
Primăria Cluj-Napoca a adjudecat licitaţia pentru execuţia lucrărilor proiectului „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centru istoric”.

SC Viarom Construct SA a fost desemnată câştigătoarea acestei licitaţii, având oferta financiară de 16.953.107,12 lei fara TVA (faţă de 24.291.200,72 lei fara TVA , cât reprezenta valoarea estimată).

Durata de execuţie a proiectului este de 14 luni. "Acum urmează perioada de contestaţii, unde se pot produce schimbări majore, dar dacă totul decurge conform graficului, estimăm să se semneze contractul pe la mijlocul/sfârşitul lunii iunie, caz în care lucrările ar putea începe prin luna iulie", a menţionat reprezentantul Primăriei, Iulia Perşa.

Vor fi modernizate străzile Memorandumului, Calea Moţilor, Avram Iancu şi I.C. Brătianu. Proiectul include realizarea de servicii de arhitectură, de peisagistică, de amenajare urbană, dar şi de inginerie şi servicii integrate de inginerie. 

Pe strada Memorandumului nu s-au mai realizat lucrări de modernizare din 1998, însă şi atunci, lucrările au avut loc doar pe o anumită porţiune. Nici în cazul celorlalte trei străzi situaţia nu este mai bună: ultima modernizare a acestora a avut loc în urmă cu aproximativ 10 ani. În tot acest timp, singurele lucrări făcute au fost de întreţinere.

Pe toate dintre cele patru străzi se pot vedea borduri sărite sau chiar inexistente, trotuare crăpate, dar şi porţiuni de şosea cu denivelări. Cea mai gravă situaţie este pe strada I.C.Brătianu, unde trotuarele sunt denivelate, pline de gropi, iar asfaltul de pe ele este zgrunţuros. Nici Memorandumului nu stă mai bine: chiar în staţia de autobuz, bordurile sunt rupte, iar marginea şoseleie ste înţesată de gropi.

Pentru această licitaţie au fost depuse 5 oferte:

- Antrepriza de reparatii si Lucrari ARL Cluj SA
- Diferit SRL - Kiat Group Construct
- SCC Napoca- Imob Lux Construct
- SC Viarom Construct SA
- SC Construct Perom SRL

A fost respinsă ca fiind inacceptabilă oferta celor de la SCC Napoca- Imob Lux Construct din cauza nerespectării prevederilor HG nr. 925/2006 (garanţia de participare a fost emisă pentru ofertantul "SCC Napoca SA" fără a reflecta faptul că ofertant este asocierea SCC Napoca SA cu ImobLux Construct). Ofertele firmelor SC ARL Cluj SA şi SC Construct Perom SRL au fost respinse, de asemenea, din cauza nerespectării cerinţelor caietelor de sarcini.

Criteriul de atribuire ''preţul cel mai scăzut'' a fost aplicat doar asupra ofertelor admisibile - cea a firmei Diferit SRL - Kiat Group Construct (19.772.290,60 lei fără TVA) şi a firmei SC Viarom Construct SA (16.953.107,12 lei fara TVA).

 

Comenteaza