Strazile din jurul Parcului Central, gata la final de iulie 2021

Strazile din jurul Parcului Central, gata la final de iulie 2021

Strazile din jurul Parcului Central din Cluj-Napoca vor fi gata la final de iulie 2021.

''31 iulie vor fi gata la pachet, Sindicatelor, Iuliu Hossu, toata partea centrala. Este in grafic'', a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local.

Amintim ca, in prezent, se executa lucari de modernizare pe patru stazi din jurul Parcului Central: Cardinal Iuliu Hossu, George Coșbuc, Mihai Eminescu și Sindicatelor. Amenajarea străzilor este  făcută după modelul deja implementat în zona centrală.  ”Se va face o amenajare similară cu zona central. Se va placa cu granit, se vor extinde trotuarele și vor fi plantați arbori. Vor fi trotuare mai generoase, iar dacă peste un an, doi sau cinci considerăm că trebuie făcute piste de biciclete suplimentare pe stradă, nu va mai trebui să spargem strada pentru că strada are infrastructura necesară și se poate face numai din marcaje. Nu va mai trebuie să facem alte modificări”, a explicat, la inceputul lucrarilor, viceprimarul Dan Tarcea.

Parcările nu vor fi desființate, dar vor fi rărite pe Cardinal Iuliu Hossu, Mihai Eminescu, Sindicatelor și George Coșbuc. Proiectul de bugetare participativă propus de clujene prevede că la fiecare trei locuri de parcare să fie plantat un arbore. Așa se va face și pe străzile Cardinal Iuliu Hossu, Mihai Eminescu, Sindicatelor și George Coșbuc.

Valoarea totala a investiției pe cele 4 strazi: Cardinal Iuliu Hossu, Mihai Eminescu, Sindicatelor și George Coșbuc este de 20.5 mil lei cu TVA inclusă.

Comenteaza