Străzile S. Celibidache și P. Istrati din Zorilor se asfaltează

Străzile S. Celibidache și P. Istrati din Zorilor se asfaltează

Două străzi din cartierul Zorilor vor fi modernizate și asfaltate în perioada următoare.

La viitoarea ședință a Consiliului Local Cluj-Napoca vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici pentru aceste investiții pe strada Sergiu Celibidache și pe strada Panait Istrati.

În prezent strada Sergiu Celibidache din Zorilor este o stradă din pământ și piatră, cu numeroase gropi și denivelări, accesul pe stradă se face cu dificultate, accesele la proprietăți nu sunt amenajate corespunzător și nici racordarea la străzile adiacente. De asemenea, nu există guri de scurgere sau sistem de canalizare pluvială.

Prin proiect se propune modernizarea completă a acestei străzi cu sistem rutier nou din asfalt, ocazie cu care se va moderniza și sistemul de iluminat public. Costurile sunt estimate la 983.000 de lei plus TVA. Strada are o lungime de 225 de metri, suprafața carosabilă modernizată va fi de 1.121 de metri pătrați și accese la proprietăți de 780 de metri pătrați.

Cealaltă stradă care va fi modernizată, Panait Istrati, este situată tot în cartierul Zorilor, iar în prezent este o stradă de piatră colmatată, cu gropi și denivelări, iar accesul pe stradă este dificil. Nici aici accesele la proprietăți nu sunt realizate corespunzător și nu există guri de scurgere sau canalizare pluvială pe stradă. Prin proiect se propune modernizarea și asfaltarea acestei străzi și montarea unui sistem de iluminat public cu LED-uri. Valoarea investiției se ridică la 1.068.000 de lei plus TVA. Strada are o lungime de 207 metri, suprafața carosabilă care va fi modernizată este de 1.140 de metri pătrați, la care se adaugă 670 de metri pătrați de trotuare.

Durata de execuție pentru lucrările pe aceste străzi este de 2 luni.

Comenteaza