Strigare de toamnă pentru echiparea depozitului de deşeuri

Strigare de toamnă pentru echiparea depozitului de deşeuri
Forul judeţean a lansat procedura pentru dotarea noului depozit regional pentru deşeuri al Clujului cu termen de finalizare sfârşitul anului şi cu cel de intrare în exploatare, 2014.

Dotarea cu recipienţi şi contaninere metalice a centrului pentru deşeuri este estimată la peste 14,7 milioane de lei. Firmele interesate pot depune oferte până aproape de jumătatea lunii octombrie. Tot atunci urmează să se lanseze şi procedura pentru achiziţia de echipamente care să deservească depozitul pentru gunoaiele din judeţ.

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj intenţionează să cumpere 7.820 de bucăţi de recipienţi coloraţi (albaşti, galbeni şi verzi) cu capacitatea de 1.100 de litri pentru colectare selectivă a deşeurilor de hărtie/carton, de plastic/metal şi de sticlă. De asemena are nevoie de 21.000 de bucăţi de unităţi de compostare individuală de 220 de litri, de 46 de containere metalice cu o capacitate de 15mc şi de 17 bucăţi de containere cu o capacitate de 6 mc.

Respectivele dotări sunt pentru noul depozit regional de deşeuri care se află în construcţie. CJ Cluj a lansat deja procedura de licitaţie pentru a achiziţiona containerele şi unităţile de compostare. Contractul este estimat la 14,7 milioane de lei şi a fost împărţi în patru loturi. Procedura de achiziţie este una electronică, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, iar durata contractului este de un an de la data atribuirii, cu menţiunea că firma sau firmele câştigătoare trebuie să livreze echipamentele în primul semestru din 2014.

De atfel, constructorul care a subcontractat lucrările la centrul de deşeuri, Napoca Construcţii estima că acesta va fi operaţional începând din primăvara anului următor. Termenul oficial pentru finalizare anunţat de autorităţile judeţene este finalul acestui an, însă constructorul a menţionat că oricum va fi nevoie de probe tehnologice care vor ţine departe câteva luni deşeurile de noul centru regional.
Având în vedere situaţia, cealaltă licitaţie pentru achiziţia de echipamente (încărcători, compactori etc) pentru centrul de deşeuri este deocamdată în expectativă. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Cornelia Trif, a explicat că aceasta se va lansa cel mai probabil peste o lună. "Având în vedere că termenul de finalizare a noului centru este finalul anului, licitaţia pentru echipamentele care îl vor deserve va fi lansată cel mai probabil în luna octombrie, în aşa fel încât când vom avem un câştigător şi ne va livra produsele, să avem unde să le instalăm", a explicat acesta. Contractul pentru achiziţionarea echipamentelor pentru depozitul de deşeuri din cadrul proiectului CJ, „Sistem integrat de management al deşeurilor din judetul Cluj" este estimate la peste 1 milion de lei.

Termenul de finalizare a depozitului de deşeuri este 13 decembrie, anul acesta. Cu toate acestea, prima celulă ecologică de depozitare a deşeurilor din cadrul depozitului regional care se amenajează pe teritoriul comunei Feleacu, în vecinătatea actualei rampe Pata Rât, va fi funcţională abia din 2014, întârzierile de un an fiind cauzate de faptul că firma care a câştigat lucrarea a intrat în insolvenţă. Constructorii care au subcontractat obiectivul, Sociatatea de Construcţii Napoca au menţionat că lucrările sunt îngreunate şi de situaţia din teren şi că va fi dificilă recuperarea întârzierilor, mai ales că la mijlocul verii, lucrările ajunseseră abia la 30%. La finalul lunii iulie a intrat în execuţie şi drumul de acces la noul centru pentru deşeuri, executat tot de Napoca Construcţii pentru peste 1,7 milioane de lei. Acesta are ca termen de contract un an de zile.

Comenteaza