Studiile pentru Spitalul Pediatric Monobloc, recepţionate de Consiliul Județean

Studiile pentru Spitalul Pediatric Monobloc, recepţionate de Consiliul Județean

Consiliul Județean (CJ) Cluj a recepționat studiile topografic și cadastral, geotehnic și dendrologic pentru amplasamentul pe care va fi construit Spitalul Pediatric Monobloc (SPM).

„Ritmul în care se derulează aceste etape premergătoare construcției propriu-zise e foarte bun. Am luat toate măsurile necesare pentru ca viitorul SPM să respecte pe deplin normativele în vigoare iar edificarea lui să se realizeze în condiții de deplină siguranță”, afirmă Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Serviciile prestate de către societățile câștigătoare ale contractelor au costat în întocmirea documentațiilor topografice și cadastrale, alături de alte studii specifice.

Etape parcurse până acum în vederea construirii noului spital:

  • CJ a intrat în posesia terenului în suprafață de 17 ha pe care va fi construită unitatea printr-o lege adoptată de către Parlament  în procedură de urgență.
  • La finalul lunii septembrie, președintele Alin Tișe și rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cornel Cătoi, au semnat protocolul de predare-primire a terenului.
  • În urma discuțiilor purtate de președintele CJ Cluj cu ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, noul spital pediatric a fost inclus în lista de investiții strategice din domeniul medical.
  • Construirea noului spital pediatric a fost inclusă în planul regional privind serviciile de sănătate din Regiunea Nord-Vest.
Comenteaza