News alert Supercom ridică deșeurile clujenilor, începând cu finalul lunii! Cetățenii vor plăti GUNOIUL la KILOGRAM!

Supercom ridică deșeurile clujenilor, începând cu finalul lunii! Cetățenii vor plăti GUNOIUL la KILOGRAM!

Supercom intră, de la finalul lunii ianurie 2023, pe partea de salubritate menajeră. Clujenii vor plăti factura la gunoi, per kilogram, în funcție de cât colectează selectiv. 

"De la sfârșitul lunii ianuarie 2023, intră în vigoare noul contract. Sunt un optimist prudent, pentru că am deja un argument bun: deja am colaborare bună cu firma pe partea de salubritate stradală, vedeți că orașul este curat, acum sper ca și pe partea menajeră vor face saltul pe care clujenii îl așteaptă. Pe de o parte ei, prin dotări, dar și clujenii prin colectare selectivă, pentru că plătești cât arunci: colectezi selectiv, plătești mai puțin, dacă amesteci, evident că va fi mai greu și plătești altfel. Ce face tot occidentul de 10 ani, trebuie să facem și noi. Firmele să nu mai pună în aceeași mașină tot gunoiul, dar și cetățeanul trebuie să le pună pe fracții. Regula e simplă", a spus edilul Clujului, la un post de radio local. 

Consilierii locali au votat, anul trecut, proiectul de hotărâre privind atribuirea contractului de colectare și transport a deșeurilor municipale către Supercom. Firma bucureșteană a câștigat salubrizarea menajeră în tot județul Cluj, pentru următorii 10 ani. 

Factura per kilogram de gunoi 

Noul operator va amplasa pubele smart în oraș, care vor cântări gunoiul, și astfel se va calcula cât are de plătit fiecare clujean în parte. Acest  demers ar urma să încurajeze și mai mult colectarea selectivă a gunoiului, ținând cont și de faptul că stația de sortare a deșeurilor, proiect al Consiliul Județean, va fi dată în curând în folosință. 

Conform lui Iancu Pintea, președinteșe comisiei de licitație publică, instalarea noului operator de salubritazare în oraș va dura până la 6 luni. "Au un termen maxim de 6 luni, ei vor încheia contractele, vor angaja personal, vor aduce utilaje și vor încheia rapoarte lunare. La început, vom avea campanii de informare a publicului pentru colectarea selectivă corectă a deșeurilor menajare. O să avem nevoie de ajutorul Poliției Locale și al municipalității". 

Cum se va calcula mai exact factura? La case și la agenții economici, deșeurile vor fi cântărite din poată în poartă, șoferul mașinii va elibera un bon în funcție de cantiate, care va fi atașat la facuta lunară. La blocuri, deșeurile se vot cântări paușal, toate pubele din zonă, iar împărțirea costurilor se va face la numărul de locuitori arondați arealului respectiv. 

Supercom, patronată de un milionar mason

Supercom SA București aparține familiei lui Ilie Ciuclea, un milionar de top, fost senator PSD și, mai apoi, vicepreședinte al UNPR. Denumit de presă ,,Lordul gunoaielor”, Ilie Ciuclea este membru al Ordinului Cavalerilor Templieri Masoni ai Ritului York din România, iar în 2013, a fost ales Mare Comandor al acestuia. Presa a scris că Supercom SA a fost înființată de Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea și Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase, și cedată, ulterior, familiei Ciuclea.

Compania Supercom a declarat pe anul trecut o cifră de afaceri de aproape 220 milioane lei, un profit de 8,5 milioane lei și 1.907 angajați. Compania are contracte de salubrizare în București, Dâmbovița, Bistrița, Hunedoara, Caraș-Severin, Ilfov, Ialomița și Gorj.

Supercom a mai câștigat în 2014 contractul de salubrizare cu Primăria lui Emil Boc, în valoare de 30 de milioane de lei pentru tot orașul, însă a pierdut acest contract, după ce Consiliul de Soluționare a Contestațiilor a stabilit, în urma plângerilor înregistrate de Brantner și Rosal, că societatea a fost favorizată de municipalitate la licitație, iar instanțele au mers pe mâna deciziei și au scos firma din cărți.

Comenteaza