Supercom va ridica gunoiul din zona municipiilor Turda, Câmpia Turzii și Dej. VEZI tarifele

Supercom va ridica gunoiul din zona municipiilor Turda, Câmpia Turzii și Dej. VEZI tarifele

Marți, 25 mai 2021, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) și președinte al ADI Eco-Metropolitan Cluj, Marius Mînzat, precum și a mai multor primari clujeni, operatorul de salubritate Supercom a prezentat flota de echipamente prin intermediul cărora va efectua serviciul de salubrizare în cele 35 de comune din județ care compun loturile 2 și 3.

Flota operatorului Supercom este formată din 68 de mașini și utilaje, din care 32 de autogunoiere, 8 autospeciale de transport deșeuri (abroll-uri), 2 autocontainere, 2 vidanje, 2 autospeciale pentru transportul cadavrelor de animale, un utilaj cu încărcare frontală, etc.

„Evenimentul prefațează data de 1 iunie la care va începe colectarea și transportul deșeurilor de către noul operator al loturilor 2 și 3. Exigențele pe care le-am impus prin caietul de sarcini au fost mari iar rezultatul e pe măsură: o flotă ultramodernă capabilă să ofere clujenilor servicii de cea mai bună calitate”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Acestora li se adaugă cele 55 de echipamente - camioane de transport, containere și prescontainere achiziționate de CJ și date deja în exploatare operatorului. Toate acestea vor asigura colectarea și transportul deșeurilor de pe loturile 2 și 3, ca urmare a recentei adjudecări a licitațiilor desfășurate cu acest scop.

„Am putut constata faptul că noul operator de salubritate este pregătit din punct de vedere logistic pentru a intra pe cele două loturi chiar de la începutul lunii următoare. Flota prezentată este impresionantă și ne dorim să avem o relație de colaborare extrem de eficientă, astfel încât cetățenii deserviți să fie mulțumiți de serviciul oferit.

Clujenilor din cele două loturi deservite le reamintesc faptul că, în prima lună, programul de colectare va fi identic cu cel al vechilor operatori, astfel încât nu trebuie să-și facă probleme din acest punct de vedere”, a transmis Marius Mînzat, vicepreședintele CJ.

Instituția a atribuit, în toamna anului trecut, licitația publică pentru delegarea, pe o perioadă de 10 ani, a serviciilor de colectare şi transport al deșeurilor municipale, pe loturile 2 și 3. Aceste loturi cuprind municipiile Turda, Câmpia-Turzii și Dej precum și 32 de comune situate în proximitatea acestora.

În urma derulării procedurii de evaluare a ofertelor depuse pe cele două loturi, au fost declarate câștigătoare propunerile înaintate de Supercom, respectiv 139.563.089 lei pentru lotul 2 și 134.004.396 lei pentru lotul 3.

Lotul 2: Turda - Câmpia Turzii

- Mediul Urban/ persoană/ lună pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,81 lei/ pentru colectarea deșeurilor reziduale: 3,76 lei;

- Mediul Rural/ persoană/ lună pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,48 lei/ pentru colectarea deșeurilor reziduale: 2,61 lei.

Lotul 3: Gherla - Dej

- Mediul Urban/ persoană/ lună pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 2,39 lei/ pentru colectarea deșeurilor reziduale: 5,03 lei;

- Mediul Rural/ persoană/ lună pentru colectarea deșeurilor reciclabile: 1,91 lei/ pentru colectarea deșeurilor reziduale: 3,15 lei.

Comenteaza