Foto Supermarket Profi la Chinteni. Primărița: „Pentru o pâine trebuie să mergem până la Cluj-Napoca”

Supermarket Profi la Chinteni. Primărița: „Pentru o pâine trebuie să mergem până la Cluj-Napoca”
Supermarket Profi la Chinteni. Primărița: „Pentru o pâine trebuie să mergem până la Cluj-Napoca”
Supermarket Profi la Chinteni. Primărița: „Pentru o pâine trebuie să mergem până la Cluj-Napoca”
Supermarket Profi la Chinteni. Primărița: „Pentru o pâine trebuie să mergem până la Cluj-Napoca”

Comisia de urbanism a județului Cluj a dat aviz favorabil construirii unei clădiri comerciale, unde va funcționa un supermarket Profi, în comuna Chinteni.

Așadar, în cadrul ședinței de joi, 17 martie 2022, a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj, a fost pe ordinea de zi proiectul: P.U.D. ȘI DOCUMENTAȚJE PENTRU AUTORIZAREA EXECUTĂRII LUCRĂRILOR DE CONSTRUIRE A OBIECTIVULUI: CLĂDIRE COMERCIALĂ, ROACORDURI, BRANȘAMENTE, EXTINDERE UTILITĂȚI, DUPĂ CAZ, SISTEMATIZARE TEREN, AMENAJĂRI EXTERIOARE,AMPLASARE TOTEM ȘI SEMNALISTICĂ, cu amplasanentul în comuna Chinteni.

Potrivit documentației atașate la proiect, parcela este proprietate a SC TERRA MAX SRL, şi are suprafaţa măsurată de 1.400. Parcela este liberă de construcții.

Primărița din Chinteni susține proiectul

Lucia Suciu a fost prezentă la ședința de urbanism a județului pentru a susține edificarea magazinului ce ar rezolva aprovizionarea cu alimente pentru o importantă zonă a comunei.

„Noi avem doar două magazine, deci avem probleme din acest punct de vedere. Acesta este pe zona de intrare în Chinteni unde avem o populație foarte numeroasă, iar pentru o pâine trebuie să mergem până la Cluj-Napoca. Deci, eu nu pot decât să susțin acest proiect”, a afirmat primărița comunei clujene.

O parte din locuitorii comunei nu sunt de acord

Szabo Zsolt, reprezentant al unor locatari din zonă, a luat cuvântul și a transmis că aceștia nu sunt „pentru” acest proiect, din mai multe motive.

„Locatarii din zonă suntem direct afectați de acest proiect. Suntem defavorizați din mai multe puncte de vedere, cum ar fi zgomotul generat, blocaje în trafic, parcarea în zonă, etc. De asemenea, implicarea publicului a lipsit. Eu văd multe probleme în ceea ce privește proiectul”, a spus acesta.

Avizul a fost favorabil

Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, a precizat ca traficul nu se va aglomera, ci mai degrabă va fi diminuat.

„Traficul se va reduce pe drumul județean deoarece se va putea ajunge mai ușor în zonă, iar oamenii nu vor mai fi nevoiți să meargă pentru cumpărături până la Cluj-Napoca”, a explicat Salanță.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că susține proiectul și a propus un aviz favorabil.

„Eu cred că va fi un plus pentru comunitatea din Chinteni, iar traficul pe drumul județean nu ar crește. Dacă s-ar aproviziona din altă parte ar fi mai rău și s-ar aglomera mai tare. Cred că teama oamenilor din zonă este nejustificată, pentru că tot cei de acolo se vor aproviziona. Este o zonă în care nu deranjează pe nimeni, deci avizul este favorabil”, a delcarat Tișe.

Comenteaza